• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στην Optima, αλλά και στις… αποδόσεις των εντόκων!

    Ο Γιώργος Τανισκίδης πρόεδρος της Optima bank

    Ο Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος της Optima bank


    Πιέζεται η ρευστότητα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τετάρτη, για δύο λόγους, όπως υποστηρίζουν οι χρηματιστές.

    Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την έναρξη της δημόσιας εγγραφής της Optima Bank με στόχο την άντληση 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 50 εκτ. ευρώ βάζει η οικογένεια Βαρδονογιάννη και ο έτερος μέτοχος, όπως ο Χόλτερμαν της Ελλάκτωρ. Οι εκτιμήσεις της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλη υπερκάλυψη, πάνω από μία φορά.

    Ο άλλος λόγος είναι ότι παρατηρείται στροφή των αποταμιευτών στα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου. Η άνοδος των επιτοκίων δίνει μεγάλες αποδόσεις, σίγουρα μεγαλύτερες από τα επιτόκια καταθέσεων. Η προηγούμενη έκδοση, θυμίζουμε, είχε κλείσει με επιτόκιο 3,83%.

    Στις 1.219 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με ανεπαίσθητη μεταβολή, αλλά ανησυχητικά χαμηλό τζίρο, αφού στο πρώτο τέταρτο οι συναλλαγές δεν είχαν ξεπεράσει καν το 1 εκατ. ευρώ.

    Σταθεροποιητικές τάσεις στο χρηματιστηρικόταμπλό με την Ελλάκτωρ να υποχωρεί πάνω από 2% ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 τα ΕΛΠΕ 1% ΕΛΠΕ 1,33% 8,38 Βιοχάλκο, Άλφα ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 και ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48  κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα.

    Δεν υπάρχουν αυτή την ώρα μετοχές πρωταγωνιστές στην άνοδο, αφού τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνει η ΕΥΔΑΠ με… 0,87% ΕΥΔΑΠ 0,35% 5,75 ο ΟΤΕ 0,52% ΟΤΕ 0,84% 14,34 και η ΕΤΕ 0,43% ΕΤΕ 1,85% 7,70

    Διαβάστε επίσης:

    Οι αγορές ζητούν νέα επίπεδα ισορροπίας

    Χρηματιστήριο: Γιατί – προς το παρόν – δεν τρομάζει η διόρθωση σε S&P και Dax

    Moody’s: Προ των πυλών αναβάθμιση και για την Alpha Bank Romania



    ΣΧΟΛΙΑ