• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σήμα διόρθωσης από τις ξένες αγορές – Πάλι κάτω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Προς άγαρμπη διόρθωση οι αγορές και μαζί τους το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία κρίσιμη μέρα κατά την οποία ανακοινώνονται οι προσθήκες στον MSCI, κάτι που πιθανότατα θα αφορά και στις ελληνικές μετοχές.

    Προς το παρόν, μετά τα ιστορικά τους υψηλά, οι ξένες αγορές ανακαλύπτουν το… φάντασμα του πληθωρισμού το οποίο, όπως τονίζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πλανάται πάνω από τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους δείκτες σε Ευρώπη και Ασία να δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν όψει των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

    Τις απώλειες διευρύνουν και τα τα futures των δεικτών της Wall Street. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 1,6% μετά το υψηλό της Δευτέρας.

    Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ υποχωρεί 1,9% στις 15.119 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 2% στις 6.974 μονάδες.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. απώλεσε και πάλι τις 900 μονάδες, βάζοντας φρένο στην αισιοδοξία των συναλλασσόμενων.

    Η αγορά διολισθαίνει στις 891 μονάδες και με τις απώλειες να ξεπερνούν το 1,6%, ενώ στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης ο τζίρος διαμορφώνεται στα 11 εκατ. ευρώ.

    Κι αν στο εξωτερικό οι επενδυτές ζαλίζονται από τα ιστορικά υψηλά σε Dax, Wall, στο Χ.Α., φαίνεται ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι ορισμένες μετοχές έχουν επιστρέψει στα… υψηλά έτους.

    Η ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς οι οποίοι δίνουν μεγάλη σημασία στις σημερινές ανακοινώσεις της Morgan Stanley.

    Είσοδος νέων ελληνικών μετοχών, εκτός των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo, θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 200 εκατ. ευρώ φρέσκο χρήμα, παρατηρούν παράγοντες της αγοράς.

    Πάνω από 2% η βουτιά αυτή την ώρα σε Eurobank, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78.

    Πάνω από 1% η βουτιά σε ΟΤΕ , ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Aegean.

    Eξαίρεση η κίνηση που βγαίνει στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00, που ενισχύεται στα 11,90 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ