• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Σαρώνουν οι αγοραστές την Ελλάκτωρ – Aντίδραση στις τράπεζες


    Μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και απώλεια κεφαλαιοποίησης περί το 1 δισ. ευρώ (600 εκατ. ευρώ μόνο την περασμένη Δευτέρα), η αγορά αντιδρά.

    Όχι με το σθένος που θα ανέμενε κανείς, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Παρίσι, που ο CAC ενισχύεται 1,45%, αλλά υποτονικότερα, 0,80%, στις 624 μονάδες και συναλλαγές που φωνάζουν… επιφυλακτικότητα και αβεβαιότητα, μόλις στα 3,3 εκατ. ευρώ.

    Την ίδια ώρα, το ελληνικό 10ετές εμφανίζει απόδοση 0,80%, κινούμενο ελαφρώς πάνω από το ιστορικό χαμηλό του 0,76%. Κι αυτά τα επίπεδα όμως, θεωρούνται πρωτοφανή, με τον ΟΔΔΗΧ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να σχεδιάζει μία ακόμα έξοδο στις αγορές, επωφελούμενο της ευκαιρίας.

    Στο θέμα της πανδημίας, εξετάζεται η λήψη καθολικών μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Νοέμβριο. Ήδη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε 8 μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ενώ πρωτοφανής είναι ο αριθμός των κρουσμάτων σε Ολλανδία και Γερμανία. Αυτά, ενώ στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει ακόμα και ένα θετικό αποτέλεσμα υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

    Ως προς τα ελληνοτουρκικά, η Ελλάδα επιλέγει τη διπλωματική οδό, από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει ασκήσει το δικαίωμά για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια.

    Η μετοχή που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι αυτή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,64, που καταγράφει άνοδο πάνω από 5%, στο 1,44 ευρώ και μάλιστα με όγκο αυτή την ώρα πάνω από 175 χιλιάδες τεμάχια.

    Αντίδραση βγαίνει στις τράπεζες λόγω της κινητικότητας που υπάρχει ως προς τη δημιουργία της εθνικής bad bank. Κέρδη σχεδόν 2% για την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63, πάνω από 2% για Εθνική και Eurobank και λίγο πάνω από 1% για την Πειραιώς.

    Πάνω από 1% τα κέρδη για την Βιοχάλκο , τη ΔΕΗ στα 5,24, Coca Cola στα 21,30, ΕΥΔΑΠ, στα 6,57.

    Πιέσεις για δεύτερη μέρα στον Μυτιληναίο, την Μότορ Όιλ, που διαπραγματεύεται στα 9 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 8,20, ΟΤΕ στα 12,43 και ΕΧΑΕ στα 2,76 ευρώ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 58 ενισχύονται και 28 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ