• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πισωγύρισμα στις τράπεζες – Πιέσεις και στη ΔΕΗ

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Επικίνδυνη ισορροπία για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου που κινείται στα όρια των 1.100 μονάδων καταγράφοντας απώλειες 0,85% στα επίπεδα των 1.105 μονάδων.

    Σύμφωνα με τους χρηματιστές, ο παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας ως προς τη μετάθεση του χρόνου των εκλογών είναι κάτι που προβληματίζει τα ισχυρά χαρτοφυλάκια, τα οποία επιλέγουν να υιοθετήσουν μία περισσότερο αμυντική στάση ρευστοποιώντας μέρος των θέσεών τους ειδικά σε μετοχές, όπως οι τράπεζες, που εδώ και 11 εβδομάδες έφτασαν να γράφουν κέρδη πάνω από 60%.

    Εκτός από τις τράπεζες και μια σειρά από άλλα blue chips, όπως η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,52% 11,33 βρίσκονται στο μενού πωλήσεων από ξένους επενδυτές, αλλά και Έλληνες επαγγελματίες διαχειριστές.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος που υποχωρεί 2,31% στις 896 μονάδες.

    Επιμέρους πτώση 3,47% για την Alpha Bank, στο 1,39 ευρώ. 1,12% οι απώλειες στην Εθνική, στα 5,30 ευρώ. 2,68% για τη Eurobank, στα 1,41 ευρώ και 2,62% για την Πειραιώς, στα 2,19 ευρώ.

    Ως προς τα άλλα blue chips, πιέσεις 1,34% στον ΟΠΑΠ, 1,14% στη Motor Oil και 0,81% στη Mytilineos.

    Μετοχές που ενδεχομένως φρενάρουν το ποσοστό απωλειών του ΓΔ είναι η Coca-Cola, το Jumbo, η ΕΥΔΑΠ και ο Σαράντης, που ενισχύονται οριακά μεν, αλλά αποτελούν διέξοδο σε μια καθαρά πτωτική συνεδρίαση όπως η σημερινή.

    Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια άνοδο που μπορεί να χαρακτηριστεί και επιφυλακτική ενόψει του νέου γύρου αύξησης επιτοκίων τον Μάρτιο από την ΕΚΤ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ