• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Coca Cola παρέσυραν στο κόκκινο τον δείκτη και μάλιστα χωρίς τζίρο

    Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές παρέσυραν στο κόκκινο τον δείκτη και μάλιστα χωρίς τζίρο


    Mε 31 εκατ. ευρώ καθαρό τζίρο και 35 εκατ. ευρώ συνολικά μαζί με τα πακέτα, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,96%, στις 884,05 μονάδες.

    Οι αναλυτές δεν ανησυχούν. Άλλωστε η πτώση της αγοράς τη Δευτέρας έρχεται μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις κι ενώ χαρτιά, όπως η ΔΕΗ ή Εθνική, ή η Ιντρακόμ έρχονται από ράλι διαρκείας.

    Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΤΕ, Μότορ Όιλ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΔΕΗ και Aegean ήταν τα blue chips που λύγισαν παρασύροντας και τον δείκτη. Το κλίμα ήταν ανάμεικτο, όμως, στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Το διάστημα μέχρι την Τετάρτη 13/10 που ξεκινούν οι ανακοινώσεις των μεγάλων αμερικανικών εισηγμένων θεωρείται τυπικά «νεκρό» ως προς τις κινήσεις των ξένων χαρτοφυλακίων.

    Περιμένουν, λοιπόν, τα πρώτα αποτελέσματα προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους ενόψει μάλιστα του 2022. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ανακοινώνουν JP Morgan και Wells Fargo, την Πέμπτη ακολουθούν Bank of America, Citigroup και Morgan Stanley ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει η Golmdan Sachs.

    Η Aegean υποχώρησε σήμερα λίγο πάνω από 1%, στα 5,17 ευρώ, με μόλις 18 χιλιάδες τεμάχια. Η ΔΕΗ από τους όγκους των 500 και 600 χιλιάδων τεμαχίων, υποχώρησε με μόλις 105 χιλιάδες τεμάχια κατά 1,58%, στα 8,72 ευρώ.

    Πτώση 1,68% για την Coca Cola, στα 28,12 ευρώ και όγκο 11 χιλιάδων τεμαχίων. Η μετοχή της Μότορ Όιλ υποχώρησε κατά 1,5%, στα 14,28 ευρώ, με 43 χιλιάδες τεμάχια και η Τέρνα Ενεργειακή σημείωσε πτώση 1,7%, στα 11,28 ευρώ, με 40 χιλιάδες τεμάχια.

    Απώλειες και για τον Μυτιληναίο, στα 14,84 ευρώ, αλλά με αυξημένο όγκο σε σχέση με την Παρασκευή, καθώς διακινήθηκαν περισσότερες από 262 χιλιάδες τεμάχια.

    H Βeta Χρηματιστηρική σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάλυσή της ότι «η μεγάλη εικόνα δεν άλλαξε δραματικά, οι κινητοί μέσοι όροι των 30 και 50 ημερών δεν συγκινήθηκαν από το μίνι ράλι των 40 μονάδων ωστόσο κλείσιμο πάνω από τις 896 μονάδες θα επαναφέρει όλο το τεχνικό σύστημα δεικτών σε βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να αναμετρηθεί με τις 900 μονάδες επίπεδο που έχει αλλάξει ιδιότητες στήριξης και αντίστασης κάμποσες φορές από τον φετινό Φεβρουάριο και μετά».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Κόπωση σε τράπεζες, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ενδιαφέρον σε Ιντρακόμ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ

    Σταϊκούρας: Ενισχύονται τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ