• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Κόπωση σε τράπεζες, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ενδιαφέρον σε Ιντρακόμ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Μικτές οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά εμφατική η άνοδος στις ασιατικές αγορές, ειδικά στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι το πετρέλαιο σκαρφάλωσε τη Δευτέρα, στο ξεκίνημα της εβδομάδας πάνω από τα 83 δολάρια το βαρέλι.

    Τα ξένα χρηματιστήρια αναμετρήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με κρίσιμες τεχνικά στηρίξεις και η αγορά στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την εβδομάδα με τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

    Ταυτόχρονα, οι αμερικανοί fund managers μπορεί να έκλεισαν τα βιβλία τους ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά από τις 13/10 που ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων 9μήνου, εκτιμάται ότι θα αναπροσαρμοστούν οι διεθνείς τοποθετήσεις τους, κάτι που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ανακοινώνουν JP Morgan και Wells Fargo, την Πέμπτη ακολουθούν Bank of America, Citigroup και Morgan Stanley, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει η Golmdan Sachs.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ξεκίνησε πτωτικά, στις 891 μονάδες και απώλειες 0,18%.

    ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,54% 15,78 ΔΕΗ ΔΕΗ 0,46% 10,98 Coca Cola, Lamda Development ΛΑΜΔΑ 1,72% 6,49 Jumbo, ΟΤΕ ΟΤΕ 0,29% 13,97 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,80% 3,77 καταγράφουν απώλειες.

    Πάνω από 1% η πτώση στην Coca Cola ΕΕΕ 0,93% 28,22 και πράξεις κάτω από τα 14 ευρώ για το Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,79% 26,50.

    Στον αντίποδα, κάποιες εντολές βγαίνουν και σήμερα σε Εθνική, Alpha και Eurobank, αλλά με εμφανή τα σημάδια της κόπωσης. Στα επίπεδα των 15 ευρώ η μετοχή της Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 1,46% 36,14 που και σήμερα έχει παρουσίαση μέσω της Morgan Stanley σε ξένους θεσμικούς. Θεσμικούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν πάρει θέση στη μετοχή.

    Πιέσεις σε Φουρλή και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ νέα αντίδραση επιχειρείται στην Ιντρακόμ που καταγράφει κέρδη πάνω από 1,2% στα 2.23 ευρώ, μετά το deal πώλησης της Ιντρασόφτ. Επίσης, αντίδραση βγαίνει σε ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,30% 26,44.

    H Βeta Χρηματιστηρική σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάλυσή της ότι «Η μεγάλη εικόνα δεν άλλαξε δραματικά, οι κινητοί μέσοι όροι των 30 και 50 ημερών δεν συγκινήθηκαν από το μίνι ράλι των 40 μονάδων ωστόσο κλείσιμο πάνω από τις 896 μονάδες θα επαναφέρει όλο το τεχνικό σύστημα δεικτών σε βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να αναμετρηθεί με τις 900 μονάδες επίπεδο που έχει αλλάξει ιδιότητες στήριξης και αντίστασης κάμποσες φορές από τον φετινό Φεβρουάριο και μετά».

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσές λίρες: Τι κρύβει η αύξηση των αγορών (21%) και των πωλήσεων (20,8%)

    Το διήμερο roadshow της Morgan Stanley, το Fidelity, ο Μυτιληναίος και ο MSCI

    Capital ναυτιλιακή (Βαγγέλης Μαρινάκης): Τι σηματοδοτεί η «απόβαση» στην Αθήνα – «Καυτό» ενδιαφέρον για το ομόλογο των 150 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ