• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πιάνουν και πάλι το νήμα της ανόδου τράπεζες και διυλιστήρια


    Ανεβάζει στροφές στο άνοιγμα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. που από τις 910 μονάδες δείχνει τη διάθεση να ξεπεράσει τις 915 οδεύοντας προς τις 920 – 921.

    Το αν θα επιτευχθούν τα επίπεδα αυτά, θα φανεί από τη διατήρηση της θετικής τάσης που βγαίνει στις τράπεζες, τα διυλιστήρια και τις άλλες ενεργειακές μετοχές.

    Οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις δηλώσεις ότι αυτές θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και για όσο χρειαστεί (0,50% τη φορά, παραδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ), προφανώς παραμένουν ίδιες, αλλά η διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας δίνει σήμα για τοποθετήσεις σε καλύτερες αποτιμήσεις, παρατηρούν οι χρηματιστές.

    Το ελληνικό 10ετές μαζί με το ιταλικό δείχνουν να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο 4,30% απόδοση για το πρώτο και στο 4,29% για το δεύτερο, τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες αρχίζουν να ανεβάζουν τα επιτόκια καταθέσεων, έστω στις προθεσμιακές.

    Το αν θα υπάρξει φυγή από τις αγορές και το Χ.Α. της μερισματικής απόδοσης του 5 σήμερα προς τις προθεσμιακές του ούτε 1%, είναι μία συζήτηση που θα φανεί από την κίνηση στα χρηματιστήρια, που ειδικά για το ελληνικό, τα θεαματικά αποτελέσματα 9μηνου, εξακολουθούν να το καθιστούν δελεαστικό.

    Ανοδικά εκκίνησαν Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 3,76 με άνοδο πάνω από 1,2%, ενώ ακολουθούν με μικρότερα κέρδη ΕΤΕ και Eurobank.

    Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες στον Μυτιληναίο, στα 19,39 ευρώ, στην ΜΟΗ, στα 20,60, στα ΕΛΠΕ, στα 7,58 ευρώ.

    Στροφές φαίνεται ότι αρχίζει να ανεβάζει και η ΔΕΗ με περιορισμό απωλειών κάτω από 1%, στα 6,48 ευρώ. Κέρδη 4,4% για την Λύκος που ετοιμάζεται για διπλή διαπραγμάτευση, τόσο στην αγορά της Αθήνας, όσο και της Βιέννης, με κίνηση στο 1,90 ευρώ την Δευτέρα και κέρδη 4,4%, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση.

    Σε θετικό πρόσημο περνάει ο ΟΤΕ, στα 14,75 και μηδενίζει τις αρχικές απώλειες ο ΟΠΑΠ, στα 13,25 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, CENER, ΕΤΕ, ΕΧΑΕ, Φουρλή, ΛΑΜΔΑ, Μυτιληναίο και ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ