• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Παίρνουν το πάνω χέρι οι αγοραστές, τι συμβαίνει με Μυτιληναίο και ΠΛΑΘ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Oι αγοραστές υπερισχύουν των πωλητών σήμερα, όπως προκύπτει από το γύρισμα της αγοράς αυτήν την ώρα.

    Υπάρχει η αίσθηση ότι μετά την ολοκλήρωση πωλήσεων και την πραγματοποίηση πακέτων από αμερικανικά funds, όπως παρατηρήθηκε χθες στον Μυτιληναίο, ενόψει κλεισίματος των βιβλίων, μπορεί να αλλάξει η τάξη στην αγορά και οι μετοχές να βρουν το δρόμο τους πάλι, υποστηρίζουν χρηματιστηριακές πηγές.

    Η περίπτωση της ΠΛΑΘ

    Ακατανόητη είναι η συμπεριφορά άλλων μεμονωμένων μετοχών, όπως των Πλαστικών Θράκης ΠΛΑΘ -0,99% 4,00 που διορθώνουν σχεδόν 27-28% από τα υψηλά τους (8,90) με χαμηλό ημέρας την Τετάρτη τα 7,33 ευρώ, παρά τη θεαματική κερδοφορία.

    Στους πωλητές, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές, περιλαμβάνονται funds που έγραψαν θεαματικά κέρδη στη μετοχή, ενώ ήδη ακούγονται φωνές ότι αναμένεται «κόπωση κερδοφορίας» από τη στιγμή που η πανδημία φθίνει.

    Η παραγωγή μασκών άμεσα με το ξέσπασμα της πανδημίας από την εταιρεία απογείωσε την κερδοφορία πέρσι και φέτος μέχρι το 6μηνο. Ωστόσο, ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης, σύμφωνα με την αγορά, κατάφερε την περίοδο αυτή να γεμίσει το ταμείο της και να μειώσει σημαντικά τα δάνειά της.

    Μυτιληναίος

    Αυτή την ώρα, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72 ανακάμπτει με κέρδη 2,5%, στα 14,15 ευρώ και με όγκο 292 χιλιάδων τεμαχίων.

    Ισχυρή η αντίδραση που βγαίνει και στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,42% 14,22 με τη μετοχή να ανακάμπτει από τα χαμηλά εβδομάδας των 15,56 ευρώ, πραγματοποιώντας κίνηση ως τα 15,90 ευρώ νωρίτερα.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται πάντως μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στις 863 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 28,3 εκατ. ευρώ.

    Κάποιες εντολές βγαίνουν στη Βιοχάλκο, στα 4,28 ευρώ, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, που ενισχύεται 1,14%, στα 8,91 ευρώ, ενώ έφτασε μέχρι τα 8,59 ευρώ μέσα στη μέρα, στα 28,40 ενισχύεται η Coca Cola, στα 7,38 ευρώ η ΕΥΔΑΠ και στα 11,30 η Τέρνα Ενεργειακή.

    Πιέσεις, αλλά υπό έλεγχο, βγαίνουν στη ΔΕΗ, που κινείται στα όρια των 8 ευρώ με 193 χιλιάδες κομμάτια.

    Αδύναμες οι τράπεζες, αφού η τάση είναι μικτή (πτωτικές ΕΤΕ, Άλφα και οριακά κέρδη σε Πειραιώς και Eurobank).



    ΣΧΟΛΙΑ