• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Περιμένοντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ, συντήρηση πέριξ των 900 μονάδων

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ημέρα αναταράξεων η σημερινή, με την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή της στις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ του πρώτου 3μήνου που θα ανακοινωθεί νωρίτερα την Τρίτη.

    Και όχι μόνο αυτό, οι αγορές περιμένουν από την Κριστίν Λαγκάρντ να ακούσουν το τέλος της περιόδου του φθηνού χρήματος αφού από τον επόμενο μήνα η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προβεί στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

    Μέσα στο περιβάλλον αυτό, η επιφυλακτικότητα περισσεύει και σε μεγάλο βαθμό εξηγεί τον λόγο που ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) έχει πέσει στο μισό. Από τα 90 και 100 εκατ. ευρώ της περασμένης εβδομάδας οι συναλλαγές έχουν περιοριστεί κάτω από 50 εκατ. ευρώ.

    Επίσης, η συμπεριφορά κάποιων μετοχών, περισσότερο σταθεροποιητική, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

    Για δεύτερη συνεδρίαση ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 μένει στα 16,99 ευρώ, Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 περί τα 15, Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 και Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 χωρίς εξάρσεις.

    Η τάση στην αγορά δεν έχει αλλάξει ακόμα, αν και είναι εμφανές ότι χθες υπήρξε δυσκολία προσέγγισης και διάσπασης των 900 μονάδων.

    Θα αναζητηθούν προφανώς καταλύτες και κάποια ισχυρά νέα που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν δυναμικότερη και σε βάθος αντίδραση, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Από την άλλη, ο μήνας που διανύουμε, ο τελευταίος του εξαμήνου και του β’ 3μήνου δεν θα αφήσει αδιάφορη την επενδυτική κοινότητα, αφού μια σειρά από deals βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους.

    Ιντραλότ, Ιντρακάτ, ΤΕΝΕΡΓ, Άβαξ, ΔΕΗ, είναι μερικές από τις μετοχές που θα συνέβαλαν ίσως στην αυτονομία της αγοράς σε σχέση με το εξωτερικό.

    Στο πλαίσιο αυτό, πιέσεις στα 0,98 ευρώ στην Alpha, στα 3,63 διολισθαίνει η ΕΤΕ στο 1,04 η Eurobank και στο 1,179 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς.

    Με εξαίρεση την ΕΤΕ, οι απώλειες στις υπόλοιπες μετοχές είναι κάτω από 1%.

    Πάνω από τα 6 ευρώ η Lamda Development ΛΑΜΔΑ -0,44% 6,86 αλλά κάτω από τα 15 η Jumbo, στα 16,81 υποχωρεί ο Μυτιληναίος, στα 14,07 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 18,27 υποχωρεί η Τέρνα Ενεργειακή.

    Ο ΟΤΕ συντηρεί αντίδραση στα 17,76 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: ΑΕΠ και τα deals του Ιουνίου το στοίχημα για την παραμονή στις 900 μονάδες

    Wood & Company: Διατηρεί συστάσεις «buy» αλλά αυξάνει τις τιμές-στόχους σε Motor Oil και ΕΛΠΕ

    Τι γίνεται με τη Τesla; Προειδοποίηση για μετοχές τεχνολογίας και crypto



    ΣΧΟΛΙΑ