• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 700 μονάδες και βλέπουμε…


    Με κλειστή τη Wall Street λόγω της ημέρας των ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ημέρα δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις τόσο στο ελληνικό όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Για του λόγου το αληθές οι διακυμάνσεις στην Ευρώπη είναι με οριακές μεταβολές σε επίπεδο εναλλαγής δεκαδικών ποσοστών και στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις κατά 0,12% στις 704 μονάδες

    Είναι σημαντικό ότι το τελευταίο δεκαήμερο η αγορά αυτή έχει χτίσει βάση πάνω από τις 700 μονάδες με τους ξένους επενδυτές να δείχνουν τις διαθέσεις τους για τη νέα χρονιά ξεκινώντας απόν νέα αφετηρία.

    Η προσοχή τ ων επενδυτών είναι στις τράπεζες και στο πώς θα διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια και βεβαίως στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

    Παρόλα αυτά στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά επιβραβεύει μετοχές που είχαν μείνει πίσω το τελευταίο διάστημα με τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,37% 16,15 και τη Motor Oil να ενισχύονται πάνω από 2%, η Aegean ΑΡΑΙΓ 2,71% 11,77 πάνω από 1% ενώ οριακά κέρδη κάτω από 1% σημειώνονται στο Jumbo.

    Στον αντίποδα πάνω από 2% η πτώση για Εθνική, Πειραιώς και Βιοχάλκο και λιγότερο από 2% σε Σαράντη, Eurobank, Coca Cola.

    Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. και αν συνεχίσουν έτσι θα καταγράφονται 10 εκατ. ευρώ την ώρα.

    Ιδιαίτερα σημαντικό δείχνει ότι και σε  μια άτονη συνεδρίαση το ενδιαφέρον είναι αμείωτο για μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.



    ΣΧΟΛΙΑ