• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάνω από τα €32 επιστρέφει η Τιτάν, ανεβαίνουν τα ΕΛΠΕ, αντίδραση σε Autohellas

    Χρηματιστήριο


    Την άνοδο ψάχνει σήμερα η αγορά μετά τη χθεσινή διόρθωση που αποδόδθηκε στο discount για το placement στον Μυτιληναίο, διαδικασία που έδωσε το έναυσμα για να διορθώσουν κάπως οι τιμές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) στις 1.484 μονάδες σκαρφαλώνει ο γενικός δείκτης, με συναλλαγές πάνω από 5,3 εκατ. ευρώ αυτή την ώρα.

    Η Depolas Sec. σημειώνει ότι απώλειες κατέγραψε χθες η αγορά εν μέσω μιας συνολικής εικόνας ρευστοποιήσεων στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν, αλλά τα αποτελέσματα της Nvidia ήταν και πάλι εκπληκτικά με τα έσοδά της να είναι 4πλάσια του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.

    Στο εσωτερικό ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Autohellas, η οποία κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη των μετόχων της μητρικής στα 6,7 εκ. ευρώ από 5,9 εκ. ευρώ πέρυσι σε ένα περιβάλλον χαμηλότερων τιμών ενοικίασης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και την μείωση κατά 8.1% των εσόδων από την εισαγωγή/διανομή αυτοκινήτων.

    Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή: Παραμένουμε θετικοί για τις προοπτικές της εταιρείας. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Μαΐου (αρχική εκτίμηση) σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη, ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία θα δημοσιευτούν τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και οι πωλήσεις νέων κατοικιών.

    Κατά τα άλλα, τα βλέμματα παραμένουν στον Μυτιληναίο που παραμείνει στο επίκεντρο μετά τη χθεσινή πίεση λόγω του placement, καθώς χθες στο κλείσιμο πέρασαν τα πακέτα στους δικαιούχους. Αντίδραση 0,76% αυτή την ώρα για την μετοχή στα 37,30 ευρώ.

    Η Motor Oil και η Ελλάκτωρ επίσης συγκεντρώνουν την προσοχή της αγοράς μετά την πρόταση εξαγοράς της Ηλέκτωρ που ελέγχει η Ελλάκτωρ από την Motor Oil έναντι 114,7 εκατ. ευρώ (για το 94,44% των μετοχών).

    Οριακή άνοδος στα 2,62 ευρώ για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,51% 2,33 και μικρές απώλειες 0,72% για τη ΜΟΗ.

    Από την άλλη τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Quest και Autohellas για το πρώτο τρίμηνο βάζουν τις μετοχές αυτές στο επίκεντρο.

    Πτώση 3,1% για την ΕΛΧΑ, 0,88% για την Quest και στα 12,14 ευρώ ενισχύεται η Autohellas.

    Νωρίτερα ανακοίνωσε αποτελέσματα η Ideal σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα δείχνουν αύξηση 150% λόγω των εξαγορών και ανήλθαν στα 109,5 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται 118% και στα 16,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται μόλις 18% και στα 4,8 εκατ. ευρώ.

    Από την πώληση της Astir Vitogiannis θα γράψει κέρδος 60 εκατ. ευρώ. Στα 6,24 ευρώ εν αναμονή –ίσως- κάποια ανακοίνωσης νέας εξαγοράς, καθώς πηγαίνει για αργότερα η ενημέρωση των αναλυτών.

    Κατά τα άλλα, αντίδραση βγαίνει στην ΕΤΕ ΕΤΕ -1,13% 7,89 στα 8,37 ευρώ, στην Eurobank στα 2,11 ευρώ, στην Πειραιώς που επιστρέφει πάνω από τα 3,80 και στην Άλφα στο 1,736 ευρώ.

    Στα 32 ευρώ πατάει η Τιτάν, στα 12,43 η Aegean ΑΡΑΙΓ -2,08% 11,30 πάνω από τα 11,83 ευρώ η ΔΕΗ μετά τη νέα συμφωνία με τους Άραβες, σταθερά ανοδικά η Coca Cola στα 32,74 ευρώ, κέρδη 1,37% για τα ΕΛΠΕ μετά τη χθεσινή διόρθωση, με την μετοχή στα 8,51, πάνω από τα 15 ευρώ επιστρέφει ο ΟΠΑΠ, μικρά κέρδη ο ΟΤΕ, στα 13,89 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιβάν Σαββίδης: Με 180 εκατ. ευρώ έκανε δύο φορές πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ!!!

    Ideal Holdings: Αύξηση κερδών 18% το α’ 3μηνο του 2024, συν 150% τα έσοδα – Κινήσεις για νέες εξαγορές

    Βακάκης (Jumbo): To επόμενο placement και τα σχέδια επέκτασης σε Κροατία



    ΣΧΟΛΙΑ