• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάει να βγει αντίδραση στις τράπεζες, στάση αναμονής από τους αγοραστές

    Χρηματιστήριο


    Μικρού εύρους αντίδραση που ομοιάζει της χθεσινής συνεδρίασης και διάθεση βλέποντας και κάνοντας, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται στις 637 μονάδες.

    Οι αγοραστές δεν δείχνουν το θάρρος της περασμένης εβδομάδας και οι πωλητές περιμένουν να δικαιωθούν οι short θέσεις τους πριν από τη λήξη των παραγώγων την Παρασκευή.

    Ίσως μία περισσότερο οξεία πρόκληση των Τούρκων να ήταν βούτυρο στο ψωμί τους για τα κερδοσκοπικά τους σχέδια, αλλά όταν στα social media κάνουν την εμφάνισή τους ότι ελληνικό υποβρύχιο βρίσκεται κάτω από το Oruc Reis, αποθαρρύνονται, παρατηρούσε νωρίτερα την Τετάρτη έμπειρος χρηματιστής…

    Η αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών είναι ίδια με την ελληνική, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πλοήγησης, πολυεθνική TomTom, ανακοίνωσε δραματικά αποτελέσματα γ΄3μήνου.

    Σε ότι μας αφορά, οι τράπεζες δεν δίνουν αυτό που προσδοκούν οι επενδυτές, παρά το γεγονός ότι το σχέδιο για bad bank από την Τράπεζα της Ελλάδος έχει την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

    Στα 0,516 η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,32% 1,54, περίπου 1,33% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής, λίγο πάνω από 1,4% η μετοχή της Εurobank και 1,4%, επίσης, η μετοχή της Πειραιώς.

    Από εκεί και πέρα 1,1% η αντίδραση που βγαίνει στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,52% 15,54, η οποία, μαζί με την Mohegan θα αναλάβουν το καζίνο στο Ελληνικό. Και πάλι αντίδραση, αλλά κάτω από μισό τοις εκατό για την ΔΕΗ, στα 5,38 ευρώ, στα 4,76 ευρώ αντιδρούν τα ΕΛΠΕ και στα 9,63 η ΜΟΗ, χωρίς σθένος.

    Πιέσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, που υποχωρεί στα 9,84 ευρώ και ΕΧΑΕ στα 2,82, στα 6,56 η ΕΥΔΑΠ και στα 21,28 η μετοχή της Coca Cola.

    Πάνω από 6 εκατ. Τεμάχια έχουν γίνει στο Κάιρο της Eurobank, με κέρδη πάνω από 15%, ενώ 2,6% είναι τα κέρδη που καταγράφονται στην Άβαξ.

    Σχεδόν ισορροπία ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύονται κι αυτές που υποχωρούν, αφού κέρδη καταγράφουν 38 και 34 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ