• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ο Μυτιληναίος σε νέα ιστορικά υψηλά, επιλεκτικές τοποθετήσεις στα blue chips

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS


    Διάθεση να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο, καθώς υπήρξε σχετική βελτίωση των αποτιμήσεων μετά τη χθεσινή άτσαλη διόρθωση, εμφανίζουν την Τρίτη οι επενδυτές. Η μετοχή του Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 είναι αυτή που κλέβει την παράσταση την Τρίτη και συντηρεί σε μεγάλο βαθμό την κίνηση του δείκτη προς τις 1.306 μονάδες.

    Οι συναλλαγές δείχνουν να πλησιάζουν τα 7 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο (σ.σ. από περίπου 10 εκατ. ευρώ μέχρι την περασμένη Παρασκευή για το ίδιο διάστημα).

    Στα 43 ευρώ η τιμή στόχος που δίνει η Morgan Stanley για τον Μυτιληναίο με τη μετοχή στα 33,86 ευρώ και νέα ιστορικά υψηλά με το… «καλημέρα σας».

    Κατά τα άλλα, κέρδη 1,14% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 στο 1,60 ευρώ σκαρφαλώνει η Alpha Bank, πράξεις πάνω από τα 6 ευρώ για την ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στο 1,609 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

    Και πάλι ο κατασκευαστικός κλάδος στο επίκεντρο, ενόψει αποσφράγισης των προσφορών για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, διαδικασία, η οποία θα χρειαστεί μερικούς μήνες.

    Στο πλαίσιο αυτό, καλύπτονται οι αρχικές απώλειες στην Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,37% 5,42 στα 2,95 ευρώ, κέρδη 1,45% για την Ελλάκτωρ, στα 2,44 ευρώ, +1,62% η Άβαξ, στο 1,752 ευρώ, μετοχή που πριν από μερικούς μήνες διαπραγματευόταν κάτω και από το 1 ευρώ, +7,58% η μικρή ΕΚΤΕΡ και +6,71% η Δομική Κρήτης, μετά την είσοδο Κούτρα στο μετοχικό της σχήμα.

    Και πάλι κέρδη για τις εταιρείες πληροφορικής, Profile, Centric, CPI.

    Από σήμερα με λιγότερες μετοχές στο ταμπλό ο ΟΤΕ, αφού έγινε διαγραφή ιδίων μετοχών. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

    Η Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 μετά τη χθεσινή υποχώρηση σήμερα έχει ανοίξει σταθεροποιητικά και είναι στα 27,13 ευρώ με καλό πάλι όγκο. Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα οι μετοχές της Epsilon Net και οι δικαιούχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,0703 ευρώ ανά μετοχή.

    Αμετάβλητη η μετοχή στο ξεκίνημα.

    Τέλος, σήμερα, κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα όσοι έχουν μετοχές της Alpha Αστικά Ακίνητα στο κλείσιμο.

    Αύριο θα διαπραγματεύεται «κομμένη» και οι δικαιούχοι θα λάβουν 0,247 ευρώ ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Sunlight Group αποκτά το 100% της Triathlon Holding

    Lamda Development: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας €215.151

    Novartis: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών αξίας έως 15 δισ. δολ. – Αυξάνει τις εκτιμήσεις κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ