Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add mononews.gr on Google

Ένα ακόμα νευρικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο με τα μάτια να στρέφονται στον τραπεζικό κλάδο που ήδη διορθώνει μέχρι 15% από τα υψηλά των περασμένων ημερών.

Η αγορά προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της και να επανέλθει προς τις 2300 μονάδες, με πράξεις λίγο πιο πριν στις 2288 μονάδες και κέρδη 0,4%. Στα 3,84 ευρώ αντιδρά η Άλφα, στα 3,95 η Eurobank, στα 8,24 ευρώ η Πειραιώς, ενώ απώλειες 0,5% σημειώνει η ΕΤΕ στα 14,20 ευρώ και πτώση 1,35%. Σημειώνουμε ότι χθες η ΕΤΕ βρέθηκε μέχρι τα 14,05 ευρώ.

1

Οι διακυμάνσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα μέχρι τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων, σχολιάζουν οι αναλυτές. Εκεί αναμένεται να δοθεί η κατεύθυνση για την συνέχεια. Στα 9,42 σκαρφαλώνει η Κύπρου, στα 54,90 ανεβαίνει η Τιτάν, στα 18,35 ευρώ (-1,5%) υποχωρεί για τρίτη μέρα η ΔΕΗ, στα 9,10 ενισχύονται τα ΕΛΠΕ, με +1,58% η ΕΥΔΑΠ, στα 7,72, που χθες έκανε μικρό όγκο. Στα 16 ευρώ ο ΟΠΑΠ με νέες απώλειες και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Depolas Investments, η πορεία των βασικών μετοχικών δεικτών στις ΗΠΑ και κυρίως του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί εδώ και 3 εβδομάδες, ενδεχομένως να δώσει τον τόνο για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Δεκεμβρίου στην Ευρωζώνη και στον δείκτη μεταποίησης Empire Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, πιθανολογούμε ότι η διόρθωση των τιμών έχει δρόμο ακόμα, αλλά θα υπάρξουν και απότομες ανοδικές αντιδράσεις. Κρίσιμο επίπεδο στήριξης αποτελούν οι 2200 μονάδες.

 

Διαβάστε επίσης 

Λαζαράκου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Συνεργασία με το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας – Στόχος η προστασία των επενδυτών

Πτώση άνω του 2% για τον χρυσό – Κάτω από τα 4.900 δολάρια η ουγγιά

Allianz: Σταθερή ανάκαμψη και ρεκόρ επενδύσεων οδηγούν την ελληνική οικονομία μπροστά