• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Mυτιληναίος, τράπεζες, ΔΕΗ στέλνουν την αγορά πάνω από τις 1.400 μονάδες

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos - Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ - Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank - Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank - Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς - Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικης Τράπεζας

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos – Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ – Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank – Φωκίων Καραβίας, CEO της Eurobank – Χρήστος Μεγάλου, CEO της Τράπεζας Πειραιώς – Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικης Τράπεζας


    Επιστροφή πάνω από τις 1.400 μονάδες και επαναπροσέγγιση των υψηλών 13 ετών για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) και συναλλαγές πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ. Αυτά, μόλις μέσα σε λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα.

    Η ηρεμία που ξαφνικά προέρχεται από τη Μέση Ανατολή καθώς ούτε το Ιράν αλλά ούτε και το Ισραήλ εμφανίζονται διατεθειμένα να δώσουν συνέχεια μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την περασμένη εβδομάδα, έχει σαν αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου και του χρυσού κάτω από τα 85 δολ. το βαρέλι και τα 2.400 δολ. ανά ουγγιά αντίστοιχα.

    Η S&P και οι θετικές προοπτικές που έδωσε για την ελληνική οικονομία παίζει το ρόλο της στην καλή πορεία της αγοράς τη Δευτέρα.

    Άλλωστε, με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης, αλλά η εβδομάδα παρέμεινε με αρνητικό πρόσημο έναντι της προηγούμενης.

    Στην Ευρώπη η εικόνα ήταν μικτή, ενώ σημαντικές απώλειες είδε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με την Nvdia να χάνει 10 ποσοστιαίες μονάδες.

    Σε διεθνές επίπεδο βαρύτητα θα δοθεί, αυτή την εβδομάδα, στα εταιρικά αποτελέσματα των κολοσσών της τεχνολογίας, μεταξύ άλλων.

    Meta Platforms ανακοινώνει την Τετάρτη, ενώ Microsoft και Google την Πέμπτη, αλλά θα δημοσιεύσουν επίσης και οι Merck, Caterpillar, Valero, Chevron, Exxon Mobil στο τέλος της εβδομάδας.

    Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου (αρχική μέτρηση) της Ευρωζώνης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι θα υπάρξει και ομιλία της κ. Λαγκάρντ σήμερα το απόγευμα.

    Στο γεωπολιτικό μέτωπο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκινούν σήμερα οι κοινές ασκήσεις πολέμου Φιλιππίνων και ΗΠΑ κοντά στην Ταϊβάν και στη Νότια θάλασσά της Κίνας.

    Στο εσωτερικό, θα πυκνώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα του 2023, ενώ ο Μυτιληναίος ανακοινώνει το Α΄ τρίμηνο του 2024 την Πέμπτη.

    Σημαντική προϋπόθεση για την επαναφορά της αγοράς σε βραχυπρόθεσμη ανοδική τροχιά αποτελεί η ανοδική διάσπαση των 1.430 μονάδων.

    Ωστόσο, η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, σημειώνει η Depolas Investments.

    Κέρδη 1,47% για την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,59 αυτή την ώρα, +1,21% η ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στα 7,18, στο 1,85 ευρώ η Eurobank, +0,505 η Optima και +1,40% η Πειραιώς.

    Κατά τ’ άλλα, πάνω από 1% τα κέρδη για τον ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06 +1,46% ο Μυτιληναίος, στα 37,58 ευρώ, στα 27,40 σκαρφαλώνει το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 με +1,16% άνοιξε η Lamda, +1,51% η μετοχή της Τιτάν, στα 26,90 ευρώ, πάνω από 1,1% η αντίδραση για την Άβαξ, +1,27% η Aegean, +1,81% η ΔΕΗ, στα 11,25 ευρώ, στα 16,36 ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,19% 16,58 και 1,485 η μετοχή της Coca Cola.

    Αγορές ακόμα, βγαίνουν στα ΕΛΠΕ, στα 8,25, την Ελλάκτωρ στα 2,56, ενώ κέρδη 2,94% για την Ιντραλότ και πάνω από 3,25% για την μετοχή της Ιντρακόμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Performance: Γιατί τρώνε πόρτα οι θεσμικοί, πότε καταθέτει φάκελο στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

    Jefferies για Τράπεζα Πειραιώς: Το momentum για τη μετοχή συνεχίζεται

    Ebury: Μικρό εύρος διακύμανσης για τα σημαντικότερα νομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ