• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μία ΔΕΗ δεν φτάνει… Πιέσεις από ΟΤΕ και Jumbo φρέναραν την αγορά – Πάρτι στην Ιντρακόμ

    Χρηματιστήριο: Μία ΔΕΗ δεν φτάνει… Πιέσεις από ΟΤΕ και Jumbo φρέναραν την αγορά – Πάρτι στην Ιντρακόμ

    Γ. Στάσσης – Μ. Τσαμάζ – Απ. Βακάκης


    Με τον καθαρό τζίρο στα 35,8 εκατ. ευρώ, η αγορά έκλεισε με ελαφρώς θετική μεταβολή στις 871,88 μονάδες και ποσοστιαία άνοδο 0,09%.

    Όλα τα βλέμματα έπεσαν και σήμερα στη ΔΕΗ, που όλα δείχνουν ότι τελικά η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

    Όσο πιο ψηλά, τόσο περισσότερα κεφάλαια θα αντλήσει η επιχείρηση ενώ το Δημόσιο, με μειωμένη συμμετοχή στο 34% από 51%, θα συμμετέχει στην κεφαλαιοποίηση με 1 δισ. ευρώ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού, που συνομιλούν με τον Γιώργο Στάσση έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Επιχείρησης αποκτώντας ισχυρό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο.

    Η ΔΕΗ έκλεισε στα 8,76 ευρώ και με άνοδο 1,76%, διακινώντας περισσότερα από 538 χιλιάδες κομμάτια.

    Από εκεί και πέρα κάποιες εντολές που βγήκαν στις τράπεζες δεν ήταν αρκετές για να πείσουν ότι θα έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά.

    Ίσως γιατί στις επόμενες συνεδριάσεις το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στις κινήσεις των Ελλήνων και ξένων επενδυτών προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση της ΔΕΗ, οι τράπεζες δεν συγκινούν προς το παρόν την αγορά.

    Ωστόσο, παρά τις μικρές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα, η ΕΤΕ έκλεισε με άνοδο πάνω από 2%, στα 3,45 ευρώ, αν και ενδοσυνεδριακά έκανε πράξεις στα 2,38 ευρώ με όγκο ούτε καν 1 εκατ. τεμάχια! Αγορές βγήκαν και στην Alpha, που έκλεισε στο 1,12 ευρώ και κέρδη πάνω από 1%, ενώ κέρδη κάτω από 15 εμφάνισαν Πειραιώς και Eurobank.

    Από εκεί και πέρα συνέχισε ανοδικά η Βιοχάλκο, στα 4,34 ευρώ με την αγορά να περιμένει κι άλλα νέα από τη θυγατρική Cenergy.

    Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ της κεφαλαιοποίησης των 7,3 δισ. ευρώ, έκλεισε με απώλειες λίγο κάτω από 1%, διατηρώντας τα 16 ευρώ, που σε συνδυασμό με την πτώση άνω του 2% του Jumbo με κλείσιμο πάλι κάτω από τα 14 ευρώ, δεν άφησαν περιθώριο στον δείκτη να ενισχυθεί. Γι’ αυτό και η αγορά βρήκε ισχυρή αντίσταση στις 877 μονάδες.

    Πιέσεις λίγο πάνω από 1% βγήκαν στον Μυτιληναίο, στα 14,25 ευρώ και 1,75% στα ΕΛΠΕ, στα 5,60 ευρώ. Στα 9,12 ευρώ υποχώρησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά η μετοχή βρέθηκε στα 9,04 ευρώ.

    Η φημολογία για καλά νέα από τις θυγατρικές της Ιντρακόμ έδωσαν ώθηση στη μετοχή που έκλεισε με άνοδο 8,1% και 760 χιλιάδες κομμάτια όγκο.

    Ακολούθως, κέρδη πάνω από 6% για την Ιντρακάτ, ενώ από τα small caps πρωταγωνίστησαν ΣΙΔΜΑ και Μπήτρος που τελούν υπό συγχώνευση, ενώ τους ταιριάζει η συγκυρία από την άνοδο στις τιμές των μετάλλων.

    Ισχυρά κέρδη 1,95% για την Τέρνα Ενεργειακή στο μεταξύ, με τη μετοχή στα 11,50 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ κρατάει την αγορά πάνω από τις 870 μονάδες

    Άρθρο Παρέμβαση: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και τα εξαπτέρυγά του δεν πρέπει να μιλούν για τη ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ