• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, παρά τις απώλειες στο ξεκίνημα

    Wall Street


    Για όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δηλαδή ενός ακόμα sell off θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι επενδυτές.

    Προς το παρόν το ξεκίνημα για την αγορά την Πέμπτη είναι επιφυλακτικό, με τους επενδυτές να κρατούν, όπως φαίνεται, να τηρούν στάση αναμονής.

    Αναμονή, η οποία συνδέεται περισσότερο με τις εξελίξεις στην Ν.Α. Μεσόγειο και από το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX δεσμεύοντας μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελόριζου και Ανατολικά της Κρήτης.

    Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 644 μονάδες και με απώλειες 0,49%.

    Αν δεν συνέβαιναν οι προκλήσεις των Τούρκων, σχολίαζαν νωρίτερα οι χρηματιστές, θα ήταν μια συνηθισμένη συνεδρίαση.

    Κι αυτό διότι οριακά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με την Γερμανία και την Γαλλία να σημειώνουν οριακά θετικό πρόσημο, μετά τη χθεσινή τους άνοδο που βασίστηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών για το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ.

    Κίνηση, η οποία δεν έχει τιμολογηθεί δεόντως από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Οι επαγγελματίες παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις και πράττουν ακαριαία με προφανή τα αποτελέσματα στο ταμπλό.

    Οι συναλλαγές πάντως, παραμένουν υποτονικές, στα 3,3 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές δύσκολα θα αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο.

    Πτώση πάνω από 2% σημειώνουν Eurobank και Alpha. Οι απώλειες για την Πειραιώς και την Εθνική κινούνται περί το 1,5%. Προς το παρόν δεν υπάρχουν υπερβολές στην πτώση, αν και η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ιδιαίτερα επίφοβη λες και ακολουθεί την πορεία των τουρκικών πολεμικών πλοίων…

    Πιέσεις 1,2% για την Βιοχάλκο, 1,7% για την Μότορ Όιλ, 1% για το Jumbo, 1,29% για τον Μυτιληναίο και 1,1% για την Τέρνα Ενεργειακή.

    Κάτω από 1% υποχωρούν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Aegean.

    Ταυτόχρονα,ανοδικά επιχειρείται να κινηθούν Coca Cola, με άνοδο 2,3% και Ελλάκτωρ με 1%.

    Υπενθυμίζεται ότι η στήριξη των 630 μονάδων είναι η πλέον κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη τάση, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές και η οποία έχει «διασωθεί» δύο φορές το τελευταίο δεκαήμερο.



    ΣΧΟΛΙΑ