ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το story της 3E και ο οδοστρωτήρας ΑΚΤΟR, το beef Βακάκη – Citi, η ΑΜΚ του ΑΔΜΗΕ, ποιοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Παναγόπουλου, ο Κίκιζας στο My Story, ένα δικαστικό quiz και η κυρία, το εφοπλιστικό χαστούκι και τα Loro Piana
Πέντε μήνες σε κατάσταση alert βρίσκεται η αγορά.
Η αντίδραση που βγαίνει στα ξένα χρηματιστήρια, περνάει και στο Χ.Α. που επιστρέφει πάνω από τις 900 μονάδες και με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι έχει βάση μετά τη μίνι διόρθωση που οδήγησε την αγορά ως τις 886.
Μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί το καλό κλίμα, αφού η αγορά έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα να κινείται σε καθεστώς αναταράξεων και χωρίς μάλιστα συγκεκριμένες αιτίες.
Τα νέα που ήρθαν χθες το βράδι από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι δεν θα ξαφνιάσει τις αγορές το επόμενο διάστημα σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων, ήταν κάτι που άρεσε στους διαχειριστές.
Σε ότι μας αφορά το καλό κλίμα στις αγορές συμπίπτει και με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.
Η Citigroup αναβάθμισε τις προσδοκίες της για την ανάπτυξη της Ελλάδας πάνω από 8%.
Τη Δευτέρα Moody’s αναβάθμισε κατά δύο μονάδες τις τράπεζες.
Κάποια στιγμή, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές, οι εξελίξεις αυτές έπρεπε να αποτυπωθούν και στο ταμπλό.
Σήμερα πάντως, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στα αποτελέσματα της ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 που ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 και Εθνική ενισχύονται πάνω από 1,6% και 1,4% αντίστοιχα και λιγότερο από 1% η Πειραιώς και η Eurobank.
Βιοχάλκο, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ σημειώνουν κέρδη πάνω από 1% και 1,95% ενισχύεται το Jumbo.
Αίσθηση προκαλεί η αντίδραση 14% στον Κέκροπα με το καλημέρα σας, ενώ ισχυρό είναι το ενδιαφέρον και σήμερα για την πληροφορική, με την Έψιλον Νετ, την Byte, την CPI και την Entersoft να υπεραποδίδουν.
Κατά τα άλλα, αντίδραση στα 15,13 ευρώ για τον Μυτιληναίο, στα 11,78 ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32, και στα 9,25 ευρώ η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.
Οι επενδυτές φαίνεται ότι στρέφονται και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις από τη στιγμή που τα blue chips δείχνουν να βρίσκονται σε κατάσταση κόπωσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία ο θάνατος του ελεγκτή από τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Έλληνα
- Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Πουλήσαμε 19 παλαιά πλοία και προσθέσαμε 33 σύγχρονα πλοία – Συνολικά η εταιρεία διαθέτει 82 πλοία
- ΥΠΕΘΟ: Σαρωτικό πλαίσιο κατά του παράνομου τζόγου του 1,5 δισ. – Σφραγίσματα, βαριές ποινές και έλεγχοι «φωτιά»
- Spitogatos: Σε ανοδική τροχιά η αγορά κατοικίας το 2025 – Αύξηση 9,4% στις τιμές πώλησης και 6% στα ενοίκια – mononewsTV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.