• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με Cocα Cola και ΟΠΑΠ κοιτάζει πάλι τις 1.130 μονάδες – Πτώση 6,6% για την αγορά της Κωνσταντινούπολης

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC και Jan Karas, CEO του ΟΠΑΠ

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC και Jan Karas, CEO του ΟΠΑΠ


    Μουδιασμένο άνοιγμα που στη συνέχεια δείχνει να εξελίσσεται σε μία ακόμα συνεδρίαση προσδοκιών για το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). Το δημοσίευμα των FT για την ελληνική οικονομία που, σύμφωνα με το οποίο, έκανε το μεγάλο άλμα τα τελευταία χρόνια, διεκδικώντας με αξιώσεις την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, επικοινωνείται με τον καλύτερο τρόπο λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Την ίδια στιγμή, στη γειτονιά μας, στη γειτονική Κωνσταντινούπολη, το Χρηματιστήριο εκεί καταγράφει μεγάλη βουτιά 6,6%, μία μέρα μετά τις εκλογές στην Τουρκία, το αποτέλεσμα των οποίων άφησε στα κρύα του λουτρού εκείνους που πίστευαν στην ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν.

    Από εκεί και πέρα, το Χ.Α. άνοιξε θετικά οδεύοντας στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές με κίνηση πάλι προς τις 1.130 μονάδες και με άνοδο αυτή την ώρα 0,49% και συναλλαγές 2,7 εκατ. ευρώ.

    Εκείνο που εντυπωσιάζει δε, μετά το θετικό δημοσίευμα των FT για το άλμα της ελληνικής οικονομίας, η αποκλιμάκωση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σε 3,97% έναντι 4,18% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου.

    ΔΕΗ, Coca Cola, από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και κίνηση που πάει να βγει στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,83% 1,67 και την Εθνική ΕΤΕ -1,76% 8,35, διατηρούν τον γενικό δείκτη σε θετική τροχιά.

    Στα 29,59 ευρώ η μετοχή της Coca Cola ΕΕΕ 0,31% 32,30 κινούμενη σε τροχιά νέων υψηλών έτους με τη ΔΕΗ να ακολουθεί στα 8,37 ευρώ κάνουν τη διαφορά.

    Κέρδη 1,25% για τα ΕΛΠΕ, σχεδόν 1% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ, συνθέτουν την εικόνα των blue chips που οδηγούν πιο ψηλά την αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
    Cenergy και Ιντρακόμ, επανέρχονται σε θετικό πεδίο, μετά την απόκτηση της Κλουκίνας Λάππας από την πρώτη.

    Στο 1,3775 ευρώ για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,94% 2,10 εν αναμονή αποτελεσμάτων την ερχόμενη Τετάρτη.

    Πράξεις πάνω από τα 26 ευρώ για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,78% 38,64 και κέρδη 1,13% αυτή την ώρα για τη μετοχή της Πειραιώς.

    Στο εξωτερικό η τάση είναι ανοδική παρά τα μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και προκαλούν αμφιβολίες στους επενδυτές για τη διατήρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ