• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κολλημένο στο «κόκκινο» για τέταρτη ημέρα, παρά το +3,05% του ΟΠΑΠ – Βάρυναν οι απώλειες 3,64% της Coca Cola

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Στον δικό του, απογοητευτικό, κόσμο εξακολουθεί να παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διεύρυνε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση το αρνητικό του σερί, κόντρα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

    Αν και ο τζίρος ήταν ελαφρά βελτιωμένος σε σχέση με την χθεσινή καθίζηση, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα θυμίζοντας… δεκαπενταύγουστο. Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι γύρω από το ζήτημα της πανδημίας στην Ελλάδα, φοβούμενοι νέα γενικευμένα αυστηρά μέτρα, ενώ αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα για την πορεία του δευτέρου τριμήνου, αλλά και τις νέες κινήσεις της κυβέρνησης για την οικονομία, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα η απουσία των ξένων επενδυτών αποθαρρύνει την αγορά, ειδικά όταν γίνεται η αντιδιαστολή με τα ξένα χρηματιστήρια, με τον γενικό δείκτη να παραμένει έτσι παγιδευμένος μεταξύ των 620 και 650 μονάδων.

    Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,51% στις 629,34 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 26,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 13,6 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,33%, στις 1.508,72 μονάδες.

    Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 325,18 μονάδες.

    Ο ΟΠΑΠ με άνοδο 3,05% και δευτερευόντως η ΔΕΗ με άνοδο 1,11% προσπάθησαν να περιορίσουν τις απώλειες για τον δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ωστόσο έκλεισε με απώλειες 0,33%, στις 1.508,72 μονάδες. Το μεγαλύτερο χτύπημα το δέχθηκε από τη μετοχή της Coca Cola, η οποία  έκλεισε με απώλειες 3,64%.

    Με απώλειες 2,25% έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή, στο -2,17% έκλεισε η Βιοχάλκο, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε με πτώση -2,01%, Η μετοχή του ΟΛΠ στο -1,97% και της Titan στο -1,25%, ενώ ο ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Motor Oil, Jumbo, Aegean, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Φουρλής, Alpha Bank και Eurobank.

    Αντίθετα ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Εθνική.



    ΣΧΟΛΙΑ