• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κατρακυλά στου «κακού τη σκάλα» η αγορά

    • NewsRoom
    πίνακας με μετοχές μετά από ημέρα με μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    Συνεχίζει να κατρακυλά στου «κακού τη σκάλα » η χρηματιστηριακή αγορά, με τους πωλητές να εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι στις συναλλαγές.

    Έχοντας συμπληρωθεί μία ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στην περιοχή των 1214 μονάδων καταγράφοντας απώλεις 0,88% καθώς απουσιάζει η αντίρροπη δύναμη των αγοραστών που θα μπορούσε να βάλει φρένο στην καθοδική πορεία της αγοράς.

    Μιας αγοράς η οποία στις 11 συνεδριάσεις που έχουν προηγηθεί μετράει απώλειες 5,86 δισ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία με τον γενικό δείκτη σε αυτό το διάστημα να έχει βρεθέι 7,06% χαμηλότερα, ενώ για τις τράπεζες η πτώση είναι 11,9%.

    «Βαρίδι» για τη σημερινή συνεδρίαση είναι και το αρνητικό κλίμα στα μεγάλα ευρωπαικά χρηματιστήρια που ακολουθούν πτωτική πορεία εν αναμονή και των αποφάσεων της ΕΚΤ για την άνοδο των επιτοκίων.

    Στις επιμέρους μετοχές ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται και σήμερα στο «κόκκινο» με την Πειραιώς να χάνει 1,79% ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 την Εθνική 1,65% ΕΤΕ 1,85% 7,70 ενώ Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 και Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 υποχωρούν κάτω από 0,5%.

    Οι μετοχές των εταιρειών AUTOHELLAS, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 1,77% 5,18 υποχωρούν άνω του 2%, ενώ πιέσεις δέχεται και σήμερα η μετοχή της αεροπορίας αιγαίου που βρίσκεται 1,7% χαμηλότερα.

    Από τις ελάχιστες εστίες αντίστασης της αγοράς είναι οι μετοχές των εταιρειών ΣΑΡΑΝΤΗΣ και Πλαστικά Θράκης που ενισχύονται κατά 1,44 και 1,36% αντίστοιχα.

    Το κλίμα στην αγορά παραμένει αρνητικό και το ζητούμενο είναι αν με την πάροδο της σημερινής συνεδρίασης η αγορά θα μπορέσει να βγάλει κάποιας μορφής αντίδραση στην πτώση.

    Διαβάστε επίσης:

    Έφοδος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης

    Η αναβάθμιση πνίγηκε στα λασπόνερα

    EKT: Οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β.



    ΣΧΟΛΙΑ