• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών σε Alpha, Πειραιώς και Eurobank

    Βασίλης Ψάλτης CEO Alpha Bank, Χρήστος Μεγάλου CEO Τράπεζας Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας CEO Eurobank

    Βασίλης Ψάλτης CEO Alpha Bank, Χρήστος Μεγάλου CEO Τράπεζας Πειραιώς, Φωκίων Καραβίας CEO Eurobank


    Αναμενόμενη η διόρθωση που βγαίνει την Παρασκευή στην αγορά, έπειτα από ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων.

    Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις με τον Dax στη Γερμανία να υποχωρεί μόλις 0,13%, αν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα δείχνουν ότι η οικονομία ανθίσταται παρά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση με την ανάπτυξη να φέρει θετικό πρόσημο και να κινείται πάνω από τις προβλέψεις σε 0,4% (0,3% οι προβλέψεις της αγοράς).

    Τα καλά νέα είναι ότι και το ελληνικό 10ετές ακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών ομολόγων, κινούμενο πια στα όρια του 4% (4,07%) όταν πριν από δύο μήνες κυμαινόταν σε πάνω από 5%. Ο τραπεζικός κλάδος μετά το ανοδικό σερί με οδηγό την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,59 υποχωρεί κατά τη μία ποσοστιαία μονάδα την Παρασκευή.

    Πάνω από 1,3% η πτώση οι απώλειες στην Alpha, στο 1,03 ευρώ, με τις απώλειες του κλάδου σε 1,4%, στις 658 μονάδες.

    Πιέσεις 1,2% στην ΕΤΕ, 1,85% στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και 1,2% στην Πειραιώς.

    Profit taking στα πλαίσια του θεμιτού και της… υγείας σχολίαζαν νωρίτερα οι αναλυτές.

    Πιέσεις όμως και κατοχύρωση κερδών βγαίνουν σε μια σειρά από μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εξέλιξη που προς το παρόν ανατρέπει τα σενάρια για επόμενη στάση της αγοράς στις 930 μονάδες.

    Στα 18,46 ευρώ υποχωρεί οριακά η ΜΟΗ, στα 6,88 τα ΕΛΠΕ, στα 6,60 η ΔΕΗ, στα 19,99 η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 ενισχύεται στα 17,55 ευρώ.

    Κέρδη στα 11,40 ευρώ για την Autohellas και 0,8% για τη Μοτοδυναμική.

    Πάνω από 2% τα κέρδη για τη μικρή Ευρωσύμβουλοι, που λέγεται ότι ετοιμάζεται για εξαγορές και πάνω από 1% η άνοδος για την Ιντεάλ ενόψει της επιστροφής κεφαλαίου στις 12 Δεκεμβρίου.

    Yπενθυμίζεται ότι σήμερα η Wall θα υπολειτουργήσει εξαιτίας της Black Friday.

    Κατά τα άλλα στο διεθνές σκηνικό οι ανησυχίες περισσεύουν αν και το ποτήρι θα μπορούσε να είναι μισογεμάτο από τη στιγμή που οι εκτιμήσεις θέλουν τις κεντρικές τράπεζες να προχωρούν σε ήπιες αυξήσεις επιτοκίων πια, 0,50% για τη Fed στο 4,5% και 0,50% για την ΕΚΤ στο 2,5% για τα βασικά επιτόκια σε δολάριο και ευρώ αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    DBRS: Οι εκλογές δεν είναι καθοριστικές για την επενδυτική βαθμίδα



    ΣΧΟΛΙΑ