• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ιστορικά υψηλά στο κλείσιμο για Μυτιληναίο, Ιντεάλ και υψηλά έτους για την Coca Cola με φτωχό τζίρο και «αδύναμες» τράπεζες


    Κλίμα αντιστροφής τάσης ή ωραιοποίηση αποτιμήσεων λόγω λήξεως ά 3μήνου την Παρασκευή; Δεν είναι εύκολη η απάντηση, αλλά, όπως φάνηκε ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η σημερινή συνεδρίαση να οδηγηθούν μετοχές, όπως ο Μυτιληναίος  και η Ιντεάλ σε ιστορικά υψηλά, η Μότορ ΄Οιλ να πάρει μπρος μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και η Coca Cola να τερματίσει τις συναλλαγές σε υψηλά έτους.

    Η αγορά μετά από πέντε συνεδριάσεις επέστρεψε πάνω από τις 1040 μονάδες, χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή από τον τραπεζικό κλάδο.

    Το πάνω χέρι πήραν τα μη τραπεζικά  blue chips και μένει να φανεί αν πρόκειται για κινήσεις ωραιοποίησης των αποτιμήσεων ενόψει του δεύτερου 3μήνου ή αν οι καλύτερες τιμές θα αποτελέσουν το έναυσμα για νέες πιέσεις.

    Κλείσιμο στα υψηλά ημέρας, στις 1045,84 μονάδες, κέρδη 1,47%, αλλά τζίρος που δηλώνει επιφυλακτικότητα, αφού διαμορφώθηκε μόλις στα 67,50 εκατ. ευρώ.

    Μία μέρα πριν από το τέλος του 3μήνου και είναι ενθαρρυντικό ότι δεν εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις.

    Από όλες τις εκθέσεις των ξένων οίκων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαϊου από τον πρωθυπουργό,  δεν τίθεται κανένα ζήτημα δημοσιονομικής αστάθειας με εξαίρεση το μείζον θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης.

    Είναι σημαντικό ότι ακόμα και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ο πρόεδρος του οποίου πρόσκειται πολιτικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στα πρωτογενή πλεονάσματα ακόμα και για το 2022, δεδομένου ότι εκκρεμεί η αξιολόγηση της Κομισιόν.

    Ο τραπεζικός κλάδος υποαπέδωσε, ενώ μειώθηκαν αισθητά και οι συναλλαγές.

    Σχεδόν 2,5 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Πειραιώς , η οποία έκλεισε στο 1,954 ευρώ και άνοδο 0,59%, παρά το υψηλό στο 1,995 ευρώ.

    Κάτω από 1% η άνοδος για την  Eurobank , η οποία ενδοσυνεδριακά έκανε περάσματα από το αρνητικό πρόσημο, κλείνοντας στο 1,22 ευρώ με 5,17 εκατ. κομμάτια.

    Αντίδραση 15 για την Εθνική, στα 4,45 ευρώ με 1,36 εκατ. κομμάτια και 3% τα κέρδη για την Άλφα , στο 1,13 με 7,7 εκατ. κομμάτια.

    Από εκεί και πέρα πάνω από 2% τα κέρδη για τον Μυτιληναίο  που βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 25,80 ευρώ με 218 χιλιάδες κομμάτια.

    Αρχές Απριλίου αναμένονται ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του ά 3μήνου.

    Πάνω από 7,27% τα κέρδη για την Μότορ Όιλ  , παρά το γεγονός ότι η Επ. Ανταγωνισμού, όπως έγινε γνωστό, κλείνει στην επιβολή προστίμου εξέλιξη που ‘στοίχισε’ τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

    Τα κέρδη για την μετοχή ανήλθαν σε 7,27%, με κλείσιμο πάνω από τα 23 ευρώ και 225 χιλιάδες κομμάτια.

    Στα 7,40 ευρώ τα ΕΛΠΕ με άνοδο 2,78% με 133 χιλιάδες κομμάτια, 2,7% τα κέρδη για τη ΔΕΗ  , στα 7,78 ευρώ με 305 χιλιάδες κομμάτια, νέο υψηλό για φέτος σε κλείσιμο για την  Coca Cola στα 25,02 ευρώ και ισχυρό ενδιαφέρον για τις μετοχές του ομίλου Στασινόπουλου.

    Πάνω από 4,45% τα κέρδη για την Βιοχάλκο με 180 χιλιάδες κομμάτια.

    Κέρδη 3,60% και για την Aegean , στα 7,60 ευρώ.

    Ιστορικά υψηλά και για την Ιντεάλ, στα 4,27 ευρώ που έκλεισε με άνοδο 4,40% και 291 χιλιάδες κομμάτια με τοποθετήσεις από το εξωτερικό.

    Πιέσεις βγήκαν σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , Ελλάκτωρ , ΕΧΑΕ, Ιντρακάτ.

    Σούπερ κέρδη με 4,45% για τον Σαράντη  , στα 6,80 ευρώ, αλλά και την Μοτοδυναμική  , στα 2,99 ευρώ με υψηλά έτους τα 3,10 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Capital Economics: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπεραποδίδει – Οι νέες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ