• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Eurobank πάνω από €2 και Πειραιώς πάνω από €4 – Nέο υψηλό 13 ετών ο δείκτης

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank) - Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank) – Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Μεγάλη κίνηση και σήμερα από την αγορά μετά το νέο υψηλότερο κλείσιμο που πραγματοποίησε χθες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και μάλιστα με τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών των προηγούμενων κερδοφόρων συνεδριάσεων, αν και αυτό δεν κατατάσσεται απαραίτητα στα θετικά.

    Ομοίως θετική ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη με υποστήριξη από τα μεγέθη υπηρεσιών και μεταποίησης PMΙ, τα οποία κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις στο σύνολό τους.

    Στον αντίποδα, χειρότερα των εκτιμήσεων καταγράφηκαν τα αντίστοιχα μεγέθη στις ΗΠΑ, αλλά η αγορά εξέλαβε αυτό ως θετικό, καθώς διατηρεί τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων.

    Κατά την εκτίμησή μας, η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα των μεγάλων της τεχνολογίας, τα οποία ενδεχομένως να προσδιορίσουν και τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση.

    Στο εσωτερικό, όπως γράφει η Depolas Investments, οι επόμενες συνεδριάσεις θα κριθούν κυρίως από τους διεθνείς δείκτες, αλλά υποστηρικτικά λειτουργούν και τα προσδοκώμενα μερίσματα, η υπολογισμένη (τρέχουσες τιμές) απόδοση των οποίων σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Απριλίου στη Γερμανία, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων καθώς και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών μεγεθών στις ΗΠΑ.

    Στις 1.456 μονάδες και με κέρδη πάνω από 0,5% ο γενικός δείκτης και νέα υψηλά 13 ετών.

    Το μομέντουμ στην αγορά έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές είναι αυτοί που κάνουν για μία ακόμα φορά το come back στην αγορά συντηρώντας τζίρους πάνω από 150 εκατ. Ευρώ και με δυναμική που δημιουργεί το θετκό outlook της S&P και τα καλύτερα από τις προβλέψεις στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Αυτά μέσα σε ένα νές περιβάλλον αβεβαιότητας με πολεμους πολύ κοντά στη γειτονιά μας αναδεικνύουν την Ελλάδα σε πυλώνα σταθερότητας, όπως μεταφέρουν ξένοι επενδυτές στο asset management.

    Ρεκόρ κερδοφορίας και πέρσι το οποίο περνάει στους ισολογισμούς των εισηγμένων και βεβαίως μεγάλες διανομές μερισμάτων μέρος των οποίων αναμένεται να επανατοποθετηθεί στο Χ.Α. συντηρώντας το θετικό μομέντουμ, παρατηρούν οι χρηματιστές.

    Κέρδη 1,44% αυτή την ώρα για την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,59 που πλησιάζει το 1,70 ευρώ, πάνω από 1% τα κέρδη για την ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 στα 7,59 ευρώ, 1,08% ενισχύεται η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 που χτυπάει περιοχές πάνω από τα 2 ευρώ και επιστροφή για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 πάνω από τα 4 ευρώ.

    Στα 28,50 ευρώ ενισχύεται η Τιτάν TITC -1,51% 29,30 , στα 12,45 ευρώ η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,40% 12,65 πάνω από 1% η μετοχή της Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,69% 5,84 +1,66% η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 πάνω από 1% τα κέρδη για τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,47% 8,39 +1,79% η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,37% 5,42 άνω του 1% η Ιντραλότ ΙΝΛΟΤ 0% 1,15 και 2,39% η Ιντρακόμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΔΑΑ, ΕΤΕ και Πειραιώς

    Χρηματιστήριο: Ποια blue chips ξεπέρασαν τον σκόπελο της διόρθωσης και πάνε για νέα υψηλα

    Αναβάθμιση και αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έφεραν τα κάτω, πάνω!



    ΣΧΟΛΙΑ