• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιχείρηση διαφυγής πάνω από τα 9,10 η ΔΕΗ, πλάτη στην αγορά από την CCHB πάνω από τα 30

    Χρηματιστήριο


    Οριακά ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., κινούμενος στο ίδιο μοτίβο με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που καταγράφουν ήπια ανοδικά αντίδραση.

    Η άνοδος στη Wall επανέφερε στο προσκήνιο τις χρηματιστηριακές πρακτικές των μεγάλων εταιρειών, όπως της Tesla, ενώ η Ευρώπη ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την κούρσα στις τιμές της ενέργειας, τον πληθωρισμό και τα νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της επέλασης της νέας μετάλλαξης.

    Στην Αθήνα, τα ξένα funds, που σταδιακά από το τέλος Σεπτεμβρίου μειώνουν τις θέσεις τους, έχουν δώσει τη πρωτοβουλία των κινήσεων στους Έλληνες διαχειριστές.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 απομακρύνεται από τα όρια των 9 ευρώ που βρέθηκε χθες και κάποιες εντολές αγορών αρχίζουν και βγαίνουν πάλι στις τράπεζες. Η μετοχή της Coca Cola ΕΕΕ 0,42% 28,42 επανήλθε πάνω από τα 30 ευρώ με μερικές εκατοντάδες κομμάτια, ενώ αίσθηση προκαλεί η έκθεση της Euroxx για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43 , που αυξάνει την τιμή στόχο στα 16,9 ευρώ.

    Η εικόνα στον τραπεζικό δείκτη χαλάει από την είσοδο των νέων μετοχών της Attica Bank ΑΤΤ 0,92% 11,00 , που σημειώνει πτώση 30%.

    Στα 9,10 η μετοχή της ΔΕΗ που προσπαθεί να ξεφύγει από τα 9 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

    Στο μεταξύ, σε λίγη ώρα η γενική συνέλευση της Attica Group αποφασίζει τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων ύψους 0,05 ευρώ.

    Η αγορά αντιδρά ελαφρώς θετικά, με τις πλάτες της Coca Cola, στα επίπεδα των 885 μονάδων. Κάποιες εντολές που βγαίνουν στις τράπεζες, αφορούν κυρίως στην ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,09 , αφού φαίνεται ότι σκοπός των αγοραστών είναι η επαναφορά της μετοχής πάνω από τα 2,90 ευρώ. Στα 0,89 ευρώ σταθεροποιείται προς ώρας η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 , ενώ οριακές οι απώλειες που σημειώνουν η Άλφα ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 και η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 .

    Διαβάστε επίσης:

    Μέχρι και 109,8% φτάνουν οι υπεραξίες των νέων μετοχών από τις 9 ΑΜΚ της εφετικής χρονιάς – Όλα τα αναλυτικά στοιχεία

    ΕΧΑΕ: Προχώρησε στην αγορά ιδίων μετοχών

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ