• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεν θέλει να πέσει και αψηφά τις ευρωαγορές – Υποχωρεί περαιτέρω το 10ετές ενόψει Λαγκάρντ

    Wall Street


    Η πορεία του ΑΕΠ στην Ελλάδα, οι νέες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα στοιχεία για τα μισθολόγια -και πάνω από όλα την ανεργία- στις ΗΠΑ είναι το τρίπτυχο που απασχολεί σήμερα την εγχώρια -και όχι μόνο- αγορά που ξεκίνησε τη συνεδρίαση πτωτικά, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που καταγράφεται σήμερα.

    Μετά το «3 στα 3», ήρθε η ώρα, όπως φαίνεται, για μία… ανάπαυλα, η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει διάρκεια, καθώς οι εκτιμήσεις είναι, όπως και να ‘χει, θετικές. Κι αυτό γιατί το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών και η επίσπευση της άρσης και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα (βλ. μεταξύ άλλων άνοιγμα ΟΠΑΠ (VLTs) πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα, Aegean), δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας. Φυσικά, ο κορονοϊός δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν, καθώς οι επιπτώσεις του πρώτου σφοδρού κύματος εξακολουθούν να επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα, αν μη τι άλλο όμως η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται, μετά τις ευρύτατες αναταράξεις που προκάλεσε και στις αγορές.

    Οι πωλητές επέστρεψαν στις τράπεζες, από τις οποίες ενισχύεται μόνο η Alpha, οριακά στα 0,61 ευρώ, ενώ η Εθνική καταγράφει απώλειες πάνω από 2%, η Πειραιώς πάνω από 1,8% και η Eurobank οριακά υποχωρεί στα 0,39 ευρώ.

    Πιέσεις πάνω από 1,5% καταγράφονται στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 και στην ΕΧΑΕ, πάνω από 1% σε Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα και πάνω από 2,7% στη Motor Oil.

    Πιέσεις κάτω από τη 1 ποσοστιαία μονάδα εντοπίζονται στον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34, στον ΟΠΑΠ, στον Μυτιληναίο, στην Jumbo, στην ΕΥΔΑΠ και στην Coca-Cola.

    Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 επέστρεψε πάνω από το 1 ευρώ, μετά από 3 μήνες, ενώ η Aegean ανακάμπτει με κέρδη 2,2%.

    Ο τζίρος στα πρώτα 35 λεπτά της συνεδρίασης αγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ, με απόλυτη ισορροπία μεταξύ ανοδικών/καθοδικών μετοχών, καθώς 34 ενισχύονται και 32 υποχωρούν.

    Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενόψει των ανακοινώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ, υποχωρεί περαιτέρω στο 1,48%, με το αντίστοιχο ιταλικό να έπεται στο 1,56% και με τάσεις περαιτέρω ανόδου.



    ΣΧΟΛΙΑ