• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Coca Cola και Alpha Bank δεν αφήνουν τον δείκτη να φύγει κάτω από τις 1.120 μονάδες

    Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC - Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank

    Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC – Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Ενθαρρυντικό άνοιγμα με μοχλό την Coca Cola και την Alpha Bank, που οδήγησε τον γενικό δείκτη μέχρι τις 1.127 μονάδες, τείνοντας να εξαλείψει τη διόρθωση από τα υψηλά σε κλείσιμο των 1.133 μονάδων τον Φεβρουάριο.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) θέλει να ισορροπήσει πάνω από τις 1.120 μονάδες σε μία ευαίσθητη συγκυρία για τις ξένες αγορές μετά την αύξηση των επιτοκίων και τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν καταφύγιο για τους επενδυτές, κάτι που πολύ ξεκάθαρα φαίνεται στην ελληνική αγορά.

    Μετά την Πειραιώς και η Alpha Bank ανακοίνωσε ένα ισχυρό α’ 3μηνο και φιλόδοξο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση με αποκορύφωμα τη διανομή μερίσματος σύμφωνα με τα φετινά προσδοκώμενα κέρδη.

    Το τοπίο στις τράπεζες έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές το βλέπουν αυτό, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Από εκεί και πέρα, η σημερινή αντίδραση που μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί μέχρι το κλείσιμο, βασίζεται στην επιστροφή της Coca Cola ΕΕΕ 1,63% 29,94 πάνω από τα 28,85 ευρώ, επίπεδα που συνιστούν νέα υψηλά για φέτος.

    Από εκεί και πέρα profit taking βγαίνει σε Εθνική ΕΤΕ 1,85% 7,70 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 μετά το χθεσινό +4%, με την ΕΤΕ στα 5,20 ευρώ και την Eurobank στο 1,39, στα 2,378 ευρώ με οριακά κέρδη η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και άνοδος πάνω από 1,2% για τη μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65.

    Αύριο δε, αναμένονται οι ανακοινώσεις του MSCI στο πλαίσιο της καθιερωμένης αναδιάρθρωσης των δεικτών. Οι εκτιμήσεις αρχικά έδιναν είσοδο της Πειραιώς, αλλά στη συνέχεια υπήρξε διάψευση και δεύτερες σκέψεις.

    Πάντως, είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί.

    Αρνητικό πρόσημο για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 με οριακές απώλειες στα 16,13 ευρώ, αλλά προσπάθεια διαφυγής πέρα από τα 13,50 ευρώ για τον ΟΤΕ.

    Μικρή διόρθωση και σήμερα για τον Μυτιληναίο, στα 25,72 ευρώ.

    Πράξεις πάνω από τα 22 ευρώ για το Jumbo, στα 15,32 σκαρφαλώνει η Τιτάν, στα 8,13 η ΔΕΗ.

    Κατά τα άλλα, πιέσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Aegean, Σαράντη με πτώση σχεδόν 2,5%.

    Η προσοχή της αγοράς ταυτόχρονα εστιάζεται και στα πολιτικά σενάρια μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

    Η αγορά προεξοφλεί επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερες εκλογές για να πάρει και την αυτοδυναμία. Άλλωστε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν διαφορά μεταξύ 5,5% – έως σχεδόν 7% ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η JP Morgan μειώνει τις μετοχές της Ευρωζώνης σε underweight



    ΣΧΟΛΙΑ