• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Με το «δεξί» το ποδαρικό στον Σεπτέμβριο – Άλμα για τις μετοχές των Alpha Bank και ΟΠΑΠ

    • NewsRoom
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας αλλά τον τζίρο να παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε με το «δεξί» τις συνεδριάσεις του  Σεπτεμβρίου.

    Η αγορά αναμένει τις επόμενες ημέρες τις επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, έχοντας συνειδητοποιήσει πως η ύφεση που θα καταγραφεί λόγω των μέτρων της καραντίνας θα είναι ιδιαίτερα υψηλή. Παράλληλα, παρακολουθεί την αυξημένη προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο με περισσότερη ψυχραιμία από το προηγούμενο διάστημα, κάτι που φάνηκε και από τη σημερινή αντίδραση της αγοράς παρά τη νέα NAVTEX της Τουρκίας και τις συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της. Παράλληλα, η αγορά περιμένει την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, ενώ φαίνεται πως βλέπει με θετικό πρόσημο το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

    Πάντως, ο μικρός τζίρους προβληματίζει την αγορά. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο Αύγουστος έκλεισε με σημαντικά κέρδη τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό κλάδο, σε επίπεδο τζίρου ήταν από τους πιο απογοητευτικούς μήνες του τελευταίου διαστήματος.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 639,60 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 35,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 25,3 εκατ. τεμάχια. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,08%, στις 1.529,80 μονάδες. Ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε στο +2,04%  και τις 332,00 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν αυτές των Alpha Bank που έκλεισε με άνοδο 4,04% και του ΟΠΑΠ που έκλεισε στο +3,71%. Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε με άνοδο 2,86% ενώ της Πειραιώς στο +2,32%.  Ακολούθησαν οι μετοχές των ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Motor Oil, Εθνική, Σαράντης και ΕΧΑΕ, με άνοδο άνω του 1%, ενώ ήπια κέρδη σημείωσαν αυτές των Jumbo, Eurobank, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο

    Αντίθετα, ήπια πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΟΤΕ, Coca Cola, Aegean και Lamda.

    Οι Titan και τον Φουρλή έκλεισαν αμετάβλητες.



    ΣΧΟΛΙΑ