• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή στις 911 μονάδες – Κράτησε αντιστάσεις η Μυτιληναίος, βουτιά 4,5% για Jumbo

    • NewsRoom
    MYTILINEOS: Κατασκευάζει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

    Ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Στις 911 μονάδες επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, την ώρα που οι διεθνείς αγορές στις δύο όχθες του Ατλαντικού Ωκεανού εμφανίζονται επιφυλακτικές αναμένοντας τις ανακοινώσεις από τη συνεδρίαση της FED για τη νομισματική πολιτική.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 911,60 μονάδες με απώλειες 0,92% και τζίρο 64,2 εκατ. ευρώ. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 26,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 3,6 εκατ. τεμάχια (9,7 εκατ. ευρώ).

    Αρνητικά στο κλίμα της αγοράς επίδρασε η έκθεση της αμερικανικής Jefferies, η οποία υποστηρίζει πως ο αντίκτυπος από το χτύπημα της Covid-19 στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι πιο βαρύς από όσα υπολόγιζε σε προηγούμενο report της. H ελληνική αγορά μετοχών είναι φθηνή, αναφέρει, αλλά η υποχώρηση της ανάπτυξης έχει πλέον φανεί στις αναθεωρήσεις των κερδών ανά μετοχή σε σύγκριση με άλλες αγορές.

    Παράλληλα, επισημαίνει πως η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι ανοδική και υπάρχει χώρος για περισσότερες μετοχές να σημειώσουν νέα υψηλά 52 εβδομάδων. Ωστόσο, συνεχίζει, στο ελληνικό Χρηματιστήριο κυριαρχούν οι εγχώριες επιχειρήσεις που επιβίωσαν της κρίσης και η αγορά είναι πιθανό να υποαποδώσει. Έτσι ο αμερικανικός οίκος, αναθεωρεί την εκτίμηση του σε μέτρια «bullish» από «bullish», μειώνοντας τη στάθμιση για τη χώρα.

    Αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η μετοχή της Jumbo, η οποία έκλεισε με απώλειες  4,59%,  έπειτα και από τις προειδοποιήσεις του Απόστολου Βακάκη στη γενική συνέλευση της εταιρείας για τα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση του μεταφορικού κόστους.

    Η μετοχή της Aegean έκλεισε στο -3,53%, ενώ η  ΓΕΚ Τέρνα στο -2,.61%, Εθνική στο -2,26%, Πειραιώς -2,24%, Lamda στο  -2,1%  και Alpha Bank στο -2,09%.

    Πτώση άνω του 1% ήταν και η πτώση σε Eurobank, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Titan.

    Αντίθετα τη μεγαλύτερη στήριξη έδωσε η μετοχή της Μυτιληναίος που έκλεισε τελικά  με άνοδο 2,22%. Ακολούθησαν  η ΕΧΑΕ με άνοδο 1,18%, η  μετοχή της Σαράντης που έκλεισε στο 1,14% και  η Ελλάκτωρ στο 1,13%, ενώ στο 0,62% έκλεισε η μετοχή της  Coca Cola στο +0,62%.

    Τέρνα Ενεργειακή και  ΟΛΠ έκλεισαν αμετάβλητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ράλι του πρώτου ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης

    Ταμείο Ανάκαμψης: Την Τρίτη η έκδοση του πρώτου 10ετούς ομολόγου από την ΕΕ

    Παύλος Μυλωνάς (Εθνική): Μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης – Ανάγκη και για άλλες μεταρρυθμίσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ