• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Άσφαιρη αντίδραση εν αναμονή αποτελεσμάτων και αναβάθμισης… Σκυλακάκη

    Χρηματιστήριο


    Σε Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00, Coca Cola, Εθνική και ΟΤΕ από την πλευρά των οικονομικών αποτελεσμάτων του 6μήνου και του δευτέρου τριμήνου και από την τρέχουσα επικαιρότητα στον εν αναμονή μίνι ανασχηματισμό, όπου αναβαθμίζεται ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης, έχει στραμμένη την προσοχή της η αγορά.

    Ο κ. Σκυλακάκης είναι ιδιαίτερα αποδεκτός από την αγορά λόγω του τεχνοκρατικού του προφίλ και μάλιστα κρίνεται ικανός να συμβάλει αποφασιστικά στην κατανομή των 72 δισ. ευρώ που θα έρθουν από την Ευρώπη. Είναι από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που, κατά την αγορά, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και μάλιστα πριν από τον κορονοϊό μιλούσε για την μείωση της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις.

    Ο γενικός δείκτης μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις αντιδρά θετικά, αλλά όχι όσο θα ήθελαν οι συναλλασσόμενοι. Για παράδειγμα, στο ξεκίνημα η μετοχή της Aegean ενισχυόταν πάνω από 4,5%, αλλά αν περνούσαν στο σύστημα οι τιμές των αγοραστών, η μετοχή θα… υποχωρούσε. Ο δε όγκος στα πρώτα λεπτά ήταν μόλις 400 τεμάχια. Όπως και να ‘χει πάντως, ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,5%, στις 618 μονάδες και με τζίρο μόλις λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

    Παρήγορο το γεγονός ότι ο τραπεζικός κλάδος «μαζεύτηκε» τουλάχιστον στο ξεκίνημα πάνω από τις 300 μονάδες, με την Alpha να ενισχύεται 1,18%, την ΕΤΕ 1,62%, την Πειραιώς 1,74% και την Eurobank 1,06%.

    Εντολές αγορών φαίνεται ότι βγαίνουν στην Coca Cola που ενισχύεται 1,1%, ενώ υποτονικότερη είναι η αντίδραση που βγαίνει σε ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και ΔΕΗ με κέρδη αισθητά κάτω από 1%.

    Απώλειες 1,27% για την Τέρνα Ενεργειακή, 0,85% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανεπαίσθητες απώλειες για τον ΟΤΕ.

    Στο εξωτερικό, τουλάχιστον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν για μία ακόμα συνεδρίαση ανοδικά, αλλά με κέρδη της τάξης του 0,20% και για τον Dax στην Φρανκφούρτη, αλλά και για τον CAC στο Παρίσι.

    Στα καλά νέα επίσης, το γεγονός ότι το ελληνικό 10ετές κινείται στα όρια των ιστορικών του χαμηλών στο 1,032%, το οποίο όμως, δεν φαίνεται να το έχει αποτιμήσει όσο θα έπρεπε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που είναι εγκλωβισμένη στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία, αλλά και στο ενδεχόμενο ανάφλεξης της τουρκικής προκλητικότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ