• Σχόλιο Αγοράς

    Στο ύψος των περιστάσεων το Χρηματιστήριο


    Στο ύψος των περιστάσεων κατόρθωσε να σταθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις πολύ έντονες πτωτικές τάσεις των ξένων χρηματιστηρίων. Η συνεδρίαση έκλεισε με τον Γενικό Δείκτη στις 656,92 μονάδες (-0,01%) .

    Το… ξεπούλημα των αγορών του εξωτερικού και η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας δεν πτόησαν στο ελάχιστο το επενδυτικό κοινό της Ελλάδας. Παρά την αρχική απότομη πτώση του Γενικού Δείκτη τιμών στην αρχή της συνεδρίασης και την υποχώρησή του κατά 10 σχεδόν μονάδες, η εικόνα βελτιώθηκε σχεδόν άμεσα, με τον δείκτη να αναπληρώνει ως το μεσημέρι το χαμένο έδαφος και στη συνέχεια να κινείται κοντά στο χθεσινό του κλείσιμο και τις 656 μονάδες.

    Μικτή ήταν η εικόνα του τραπεζικού κλάδου, με τη μετοχή της Αττικής να παρουσιάζει τελικά τη μεγαλύτερη ημερήσια απόδοση (+1,13%) με χαμηλότατους όμως τζίρους, και την ΕΤΕ να ακολουθεί με +1,05% και συνολική αξία συναλλαγών στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Πτωτικά και κάτω από το χθεσινό της κλείσιμο κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας η μετοχή της ΕΥΡΩΒ, η οποία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της με απώλειες 3,55%.

    Τη μεγαλύτερη κίνηση στον Large Cap κατέγραψε η ΛΑΜΔΑ (+3,74%), ακολουθούμενη από τα ΕΛΠΕ (+2,45%), τη ΜΟΗ (+2,37%) και τον ΜΥΤΙΛ (+2,52%).

    Στον Mid Cap εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψε η μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+5,09%), ο οποίος θα κατατάσσεται για λίγες ακόμη μέρες στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αντικαθιστώντας την ΕΥΔΑΠ στον Large Cap στις 24 Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ