• Σχόλιο Αγοράς

    Blackout στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διέκοψε την προσπάθεια ανάκαμψης – Δεν επανήλθαν οι συναλλαγές

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Μετά κόπων και βασάνων η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την (διπλή) αντίδραση που επιχείρησαν οι μετοχές να διακόπτεται απότομα στις 14.26 για… τεχνικούς λόγους.

    Το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν κατάφερε να επιλυθεί μέχρι το κλείσιμο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει στις 834,91 μονάδες με άνοδο +0,67% και τζίρο στα 27,39 εκατ. ευρώ.

    Ο όγκος  συναλλαγών ανήλθε στα 10,60 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,84 εκατ. τεμάχια.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΧΑΕ, ο υπολογισμός της τιμής κλεισίματος των Χρηματοπιστωτικών Μέσων που διαπραγματεύονται στις αγορές του ΧΑ θα γίνει στις 17:20 και οι μετασυναλλακτικές διαδικασίες θα διεξαχθούν κανονικά.

    Τα αρχεία συναλλαγών θα αναρτηθούν στο site και θα είναι στη διάθεση των Μελών προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις εντολές και τις συναλλαγές που εκτελέστηκαν από το Σύστημα Διαπραγμάτευσης.

    Οι μετοχές ξεκίνησαν την ημέρα με σαφή πρόθεση να ανακάμψουν από την πίεση των τελευταίων ημερών, οι οποίες ωστόσο έκαναν ξανά την εμφάνισή τους οδηγώντας τον δείκτη έως τις 828,18 μονάδες (-0,14%).

    Εκεί, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να βγάλει χαρακτήρα και με μια κίνηση V να επανέλθει πάνω από το επίπεδο των 830 μονάδων, κόντρα μάλιστα σε πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει με απώλειες -0,52% στις 527,85 μονάδες.

    Πάντως η αγορά παραμένει μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, με πρώτη τις αυριανές ανακοινώσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο.

    Ακολουθούν την Πέμπτη οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την επικείμενη αύξηση των βασικών της επιτοκίων, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το συμβούλιο των υπουργών ενέργειας της ΕΕ. Και φυσικά τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα και στις ανακοινώσεις που θα κάνει κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης

    Φουρλής: Αύξηση 14,5% στα 212,6 εκατ ευρώ οι πωλήσεις στο εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ