• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες 1,3% για τον χρυσό – Άνοδος για το πετρέλαιο

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Πέμπτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας έδωσαν ώθηση στο δολάριο και στις αποδόσεις των ομολόγων.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο χρυσός έκλεισε με ήπια κέρδη μετά την ανακοίνωση της νέας αύξησης στα βασικά επιτόκια της Fed, βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση που κατέγραψαν οι τιμές του αμερικανικού δολαρίου και οι αποδόσεις των ομολόγων, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πάγωμα αυξήσεων τον Σεπτέμβριο.

    Ωστόσο, η τύχη του κίτρινου μετάλλου άλλαξε σήμερα, μιας και τα νέα οικονομικά δεδομένα έδειξαν ότι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας είναι ανθεκτική, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τιμή του δολαρίου και οι αποδόσεις των ομολόγων να ακολουθούν ανοδική.

    Ειδικότερα, oι συνεχόμενες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν στα 1,690 εκατ. από τα 1,749 εκατ., διαψεύδοντας τους αναλυτές που υπολόγιζαν ότι θα αγγίξουν τα 1,750 εκατ. Αντίστοιχα, οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν στις 221 χιλιάδες από τις 228 χιλιάδες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αγγίξουν τις 235 χιλιάδες.

    Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός – Πώς έκλεισαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

    Χαμηλό δύο εβδομάδων κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με το συμβόλαιο του Αυγούστου, το πιο ενεργό του συμβόλαιο, να κλείνει με απώλειες 1,2% στα 1.947,20 δολ. ανά ουγγιά.

    Το ασήμι Σεπτεμβρίου έκλεισε με απώλειες 57 cents στα 24,40 δολ. ανά ουγγιά.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε κατά  22,10 δολ.,  κλείνοντας στα 949,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 28,90 δολ. και έκλεισε στα 1.227 δολ. ανά ουγγιά.

    Πτωτική ήταν και η πορεία του χαλκού Σεπτεμβρίου, ο οποίος έκλεισε στα 3,872 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας πτώση 0,8%.

     

    Νέα άνοδος για Brent και WTI

    Αντίθετα με τον χρυσό και τα υπόλοιπα μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, για τον μήνα του Σεπτεμβρίου έκλεισαν με άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στην ανοδική τάση στις προοπτικές για την κινεζική ζήτηση και την παγκόσμια ανάπτυξη.

    Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό από σχετική ανακοίνωση του OPEC+, που δόθηκε χθες στο φως της δημοσιότητας, η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί στα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε περίπου 20 χρόνια, ωθώντας την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας κατά 23%.

    Το WTI έκλεισε με άνοδο 1,31 δολάρια στα 80,09 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent το παγκόσμιο ορόσημο έκλεισε με άνοδο 1,32 δολ. στα 84,24 δολάρια ανά βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα Αγχίαλος: 133 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το λιμάνι – Στις φλόγες ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός “Η Δήμητρα”

    Σταϊκούρας: Στα 35,1 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό αποτύπωμα του «Ράλλυ Ακρόπολις»

    ΟΗΕ: Ο φετινός Ιούλιος είναι “ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ”



    ΣΧΟΛΙΑ