• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες 0,1% για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.841,50 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τετάρτη, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, μετά την δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς της Fed (FOMC).

    Τα πρακτικά της συνεδρίασης έδειξαν ότι όλοι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας με στόχο να επιτεθούν δυναμικά στον πληθωρισμό, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι απολύτως αναγκαία μία αυστηρή νομισματική πολιτική.

    Με βάση τα νέα δεδομένα, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η πλέον πάγια τακτική της νομισματικής πολιτικής σύσφιξης που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα, θα συνεχιστεί έως και το καλοκαίρι.

    Τα συμβόλαια μελλοντική εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν κατά 1 δολάριο με τις τιμές τους να κλείνουν με απώλειες 0,1% στα 1.841,50 δολάρια ανά ουγγιά. Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της FOMC, οι τιμές του κίτρινου μετάλλου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές έπεσαν στα 1.839,30 δολάρια.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 21 cents ή 1% στα 21,677 δολάρια ανά ουγγιά.

    Πτωτική ήταν και η πορεία που ακολούθησαν οι τιμές του παλλάδιου. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 38,50 δολάρια ή 2,5% στα 1.482,20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, οι τιμές της πλατίνας παράδοσης Απριλίου έκλεισε με κέρδη 4,10 δολάρια ή 0,5% στα 953,30 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 4 cents ή 0,8% στα 4,1905 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Bullard (Fed St. Louis): Υποστηρίζει την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων ως «επίθεση» στον πληθωρισμό

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο -0,33% ο Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ