• Σχόλιο Αγοράς

    Αποκλιμακώθηκαν οι τιμές για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και χρυσό

    • NewsRoom
    Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου


    Με πτώση έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς η απουσία κυρώσεων κατά του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας και η άρνηση των Ευρωπαίων να μπλοκάρουν τη συμμετοχή των ρωσικών τραπεζών στο σύστημα SWIFT (μέσω του οποίου γίνονται και οι πληρωμές για την προμήθεια φυσικού αερίου), έκανε την ανησυχία γύρω από την επάρκεια στις χώρες της ΕΕ να υποχωρήσει.

    Έτσι το συμβόλαιο του Brent Απριλίου έκλεισε στα 97,93 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,2%, ενώ το αμερικανικό WTI Απριλίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 1,3%  στα 91,59 δολ. το βαρέλι.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, το Brent έκλεισε με άνοδο 4,7% και το WTI με κέρδη +1,5%.

    Στην Ευρώπη, οι τιμές του ολλανδικού συμβολαίου  φυσικού αερίου υποχώρησε  στα 92,5 ευρώ η μεγαβατώρα με πτώση άνω του 30%.

    Ανάλογη ήταν και η κίνηση για τον χρυσό, με το συμβόλαιο Απριλίου να κλείνει με πτώση 2% στα 1.887,6 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,6%.

    Το συμβόλαιο Μαΐου για το ασήμι έκλεισε με απώλειες 2,8% στα 24,017 δολάρια η ουγγιά, ενώ για επίπεδο εβδομάδας έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο.

    Ο χαλκός Μαΐου ενισχύθηκε κατά 0,5% κλείνοντας στα 24,017 δολάρια η λίβρα, με εβδομαδιαία πτώση 0,8%.

    Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με απώλειες 1,1% στα 1.050 δολάρια η ουγγιά, με απώλειες -2,5% για την εβδομάδα.

    Το  παλλάδιο Ιουνίου  έκλεισε με πτώση 5,4% στα 2.365 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο  εβδομάδας σημείωσε άνοδο 1,2%.



    ΣΧΟΛΙΑ