• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικά η Wall Street, κόντρα στο βαρύ κλίμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Eκτοξεύθηκε στο +3,34% ο Nasdaq!

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρή άνοδο, στα υψηλά ημέρας, ξεπερνώντας την αρχική πτώση που δημιούργησε το σοκ της ευρείας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, σπάζοντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.223,83 μονάδες με άνοδο 0,28%, ο S&P 500 στις 4.288,70 μονάδες με κέρδη 1,50% και ο Nasdaq στις 13.473,59 μονάδες, με άλμα 3,34%.

    Είναι χαρακτηριστικό της αλλαγής του κλίματος, το οποίο ήρθε μετά από το διάγγελμα του Μπάιντεν, πως ο Nasdaq ξεκίνησε τη συνεδρίαση από το -3,5%, σε εδαφος bear market,  ενώ ο Dow Jones κατάφερε να καλύψει μέσα στην ημέρα μια βουτιά άνω των 850 μονάδων, κλείνοντας σε θετικό έδαφος.

    Παρά το θετικό κλείσιμο, ο S&P 500 παραμένει σε περιοχή διόρθωσης, υποχωρώντας πάνω από το 10% από το κλείσιμο του ρεκόρ του στις 3 Ιανουαρίου, ενώ ο Dow Jones απέχει μόλις 10% από το δικό του ρεκόρ.  Ο Nasdaq βρίσκεται τώρα περίπου στο 16% από το υψηλό όλων των εποχών.

    Οι επενδυτές αγόρασαν την πτώση στις μετοχές της τεχνολογίας, με την Amazon (4,51%), το Netflix (+6,14%), η Alphabet (4%), η Twitter (6,78%), η Meta (4,61%) και η Microsoft (5,11%) — διαγράφοντας τις απότομες μειώσεις από νωρίτερα την ημέρα. Στο +4,81% έκλεισε η Tesla.

    Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε  νωρίτερα για την ρωσική εισβολή, ανακοινώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα εισαγάγουν ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε μια ευρεία προσπάθεια να απομονώσουν τη Μόσχα από την παγκόσμια οικονομία.

    Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι «η Ρωσία παραμένει μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν πρόκειται να βλάψουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας στο οποίο είμαστε μέρος, εφόσον είμαστε μέρος του».

    Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (7,22%), Microsoft (5,11%) και Intel (4,59%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Procter & Gamble (-2,69%), JPMorgan  (-2,78%) και Merck (-3,07%).

    Διαβάστε επίσης

    Ανοδικά χρυσός και παλλάδιο – Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου – Άλμα 50% για το φυσικό αέριο

    Μαύρη Πέμπτη για τις ευρωπαϊκές αγορές – Βουτιά 3,96% για τον DAX έφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ