• Σχόλιο Αγοράς

    «Άλμα» για Τιτάνα στο Χ.Α., πακέτα στην ΕΛΤΡΑΚ ενόψει Δημόσιας Πρότασης

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    μετοχές

    Χρηματιστήρια Ευρώπης


    «Άλμα για την μετοχή της Τιτάν, που σημειώνει κέρδη 5,36%, με την μετοχή στα 19,18 ευρώ, με την επιτυχημένη κάλυψη της δημόσιας πρότασης και την ανταπόκριση των πενδυτών, είτε στην επιλογή των μετρητών, είτε στην επιλογή της ανταλλαγής των μετοχών.

    Πλην όμως, στην αγορά γίνεται… πανικός πακέτων με αιχμή την μετοχή της Ελτράκ και την δημόσια πρόταση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού η μετοχή παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης στα 3,18 ευρώ.

    Kαι ξαφνικά, έπειτα από 4,5 χρόνια απραξίας, η αγορά έχει περάσει σε άλλη… ταχύτητα, με το πρόσημο, όπως σχολίαζε το πρωί ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta ΑΧΕΠΕΥ, να μην έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι επενδυτές στρέφονται σε επιλεγμένες μετοχές.

    Λίγο πριν από το άνοιγμα και το δεύτερο συνεχόμενα θετικό πρόσημο είναι γεγονός και σχεδόν τα περισσότερα χαρτιά του 25άρη «βοηθούν», αλλά με μικρό μερίδιο συμμετοχής στην πίτα της ανόδου.

    Στο πλαίσιο αυτό έχουν βγει εντολές αγορών στο 1,61 ευρώ στην Alpha Bank, στα 2,33 ευρώ στην Εθνική και 0,3% τα κέρδη.

    Όσο περνάει η ώρα όμως, οι μηχανές ζεσταίνονται και οι επενδυτές τοποθετούνται, έστω και βραχυπρόθεσμα στη ΔΕΗ, που έφτασε να κάνει πράξεις ακόμα και στο 1,9 ευρώ την Δευτέρα, κινούμενη αυτή την ώρα στα 2,25 ευρώ και με κέρδη πάνω από 3%.

    Νέα υψηλά στα 11,25 ευρώ για τον Μυτιληναίο, ενώ ηπιότερη είναι η πτώση σε ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ και Coca Cola.

    Οι συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο μόλις που ξεπερνούν τα 30 εκατ., ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ