• Σχόλιο Αγοράς

    Άλμα 3% για το WTI την Παρασκευή, αλλά ήπιες απώλειες για την εβδομάδα

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να οδηγήσει σε ανοδικό έδαφος την εβδομάδα.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 3,35 δολ. ή 3,2% στα 107,62 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας το πιο ενεργό συμβόλαιο έκλεισε με απώλειες 0,3%.

    Το συμβόλαιο Αυγούστου του Brent σημείωσε άνοδο 3,07 δολ. ή 2,8% και διαμορφώθηκε στα 113,12 δολάρια το βαρέλι, μια ημέρα μετά το  χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Μαΐου. Σε επίπεδο εβδομάδας παρέμεινε αμετάβλητο.

    Πίσω στο Nymex, η βενζίνη Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 3,2% στα 3,8848 δολάρια το γαλόνι (αύξηση 2,4% για την εβδομάδα), το πετρέλαιο θέρμανσης Αυγούστου με άνοδο  0,6% στα 4,3629 δολάρια το γαλόνι, (εβδομαδιαία άνοδος 0,5%), ενώ το  αμερικανικό φυσικό αέριο Ιουλίου έκλεισε με πτώση -0,3% στα 6,22 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, στο χαμηλότερο από τις 6 Απριλίου (πτώση άνω του 10% για την εβδομάδα).

    Χρυσός

    Οριακή άνοδο σημείωσε την Παρασκευή η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε στα 1.830,3 δολάρια η ουγγιά με άνοδο μικρότερη του 0,1%.  Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,6%.



    ΣΧΟΛΙΑ