• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο κόκκινο η Wall Street, «τρελή» άνοδος 975% για την μετοχή της Integrated Media Technology στον Nasdaq


    Στο κόκκινο έκλεισαν τις συνεδριάσεις τους τα χρηματιστήρια στη Wall Street, με τον Dow Jones να συνεχίζει για τέταρτη ημέρα το αρνητικό του ράλι.

    Οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της FED, η οποία αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα, ωστόσο δεν προτίθεται να ανεβάσει τα επιτόκια πάνω από τρεις φορές μέσα στο 2018.

    Η ανακοίνωση έφερε προβληματισμό και στάθηκε ικανή να αλλάξει το πρόσημο της αγοράς, η οποία μέχρι τότε κινούταν θετικά, βασισμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, κυρίως της Apple.

    O Dow Jones έκλεισε στις 23.924,98 μονάδες, με πτώση 174.07 μονάδων (-0,72%), η οποία ενισχύθηκε κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης. O S&P 500 έκλεισε στις 2.635,67 μονάδες με πτώση 0,72% ενώ ο Nasdaq στις 7.100,90 μονάδες, με πτώση 0,42%.

    Στα νέα των επιχειρήσεων ξεχώρισε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple για το τελευταίο τρίμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με την μετοχή της να κλείνει στο +4,42%, στην κορυφή του Dow Jones. Ωστόσο μόλις 6 από τις 30 μετοχές του δείκτη κατάφεραν να βρεθούν σε θετικό έδαφος.

    Από την άλλη, τα βλέμματα έπεσαν στη μετοχή της αυστραλιανής Integrated Media Technology στο χρηματιστήριο του Nasdaq, η οποία σημείωσε άλμα 975% (ενδοσυνεδριακά μάλιστα έφτασε το 1.963%), και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος λόγος, με την τιμή της να εκτοξεύεται σε μια συνεδρίαση από τα 2 στα 20 δολάρια. Μάλιστα, η διαπραγμάτευση της μετοχή ανεστάλη προσωρινά εννέα φορές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης λόγω της τρομακτικής μεταβλητότητας.



    ΣΧΟΛΙΑ