• ΑΓΟΡΕΣ

    Στα ύψη το ΧΑ και οι τραπεζικές μετοχές. Τι λέει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance

    • NewsRoom


    Με ένα εντυπωσιακό ανοδικό ξέσπασμα υποδέχεται το χρηματιστήριο Αθηνών τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του swap των ελληνικών ομολόγων  με τον γενικό δείκτη να οδηγείται προς τις 740 μονάδες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ηλια Ζαχαράκη της Fast Finance, ο γενικός δείκτης φαίνεται να σώζει τις 725 μονάδες στον τερματισμό συντηρώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα, ενώ στο ιδανικό σενάριο θα ήταν ακόμα καλύτερο ένα κλείσιμο πάνω από τις 738 μονάδες. Ο τραπεζικός φαίνεται ότι βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμασίας της πρώτης αντίστασης στα επίπεδα των 734-740 μονάδων.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,60% στις 737,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 33,4 εκατ. τεμάχια. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 6,86% στις 731,80 μονάδες. (πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις μετοχές  στο mononews.gr) 

    Τα κέρδη πάντως διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του swap των ελληνικών ομολόγων, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι  το Υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ πέτυχαν υπερκάλυψη των στόχων για την ανταλλαγή των 20 σειρών ομολογιακών τίτλων του 2012 ύψους 29,6 δισ. ευρώ, με πέντε νέα ομόλογα.

    Την ίδια ώρα, το βασικό σενάριο με βάση το οποίο κινούνται κυβέρνηση και δανειστές, δηλαδή να να υπάρξει τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) έως την Δευτέρα που συνεδριάζει το Eurogroup στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης κερδίζει έδαφος.

    Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει άλμα 10,57%, με την Attica Bank και την Πειραιώς να είναι στο +8,89% και +8,65% αντίστοιχα. Κέρδη 6,07% για την Εθνική, στο +5,81% η Alpha Bank, στο +3,22% η Folli Follie και στο +2,63% η Ελλάκτωρ. Κέρδη 1,68% σημειώνει η Βιοχαλκο, με τη Grivalia να ενισχύεται κατά 1,32%.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΟΛΠ και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Aegean και Τιτάν. Άνω του 1% οι απώλειες σε Jumbo, Λάμδα και ΑΔΜΗΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ