• ΑΓΟΡΕΣ

    Σπύρος Γιαμάς (CD Media): H εξαγορά στην Αγγλία και τα σχέδια για την Intertech

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Γιαμάς (CD Media)

    Σπύρος Γιαμάς (CD Media)


    Νέες εξαγορές και περαιτέρω ανάπτυξη της CD Media, της διεθνοποιημένης ελληνικής εταιρείας video gaming του Σπύρου Γιαμά, με άρωμα Χρηματιστηρίου βεβαίως, αφού η CD Media αποτελεί έναν από τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης Intertech με ποσοστό κοντά στο 30%.

    Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η CD Media προχώρησε στην απόκτηση ποσοστού 42% στην βρετανικών συμφερόντων εταιρείας video gaming με πεδίο δραστηριοποίησης στο διαδίκτυο Greenman Gaming, η οποία έχει δραστηριότητα σε 150 χώρες.

    Ήδη, η CD Media διατηρεί θυγατρικές ή έχει ανοίξει γραφεία για να προωθεί τις πωλήσεις σε τουλάχιστον 12 χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, όπως η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος κ.ά.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης που διανύουμε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πηγαίνουν… σφαίρα για τη CD Media.

    Στο α’ 6μηνο της χρήσης που διανύει, η εταιρεία εμφανίζει αύξηση πωλήσεων 17% και EBITDA 30%.

    Μάλιστα, η πρόβλεψη της διοίκησης υπό τον κ. Σπύρο Γιαμά, είναι ότι η CD Media θα εμφανίσει πωλήσεις φέτος 75 με 77 εκατ. ευρώ και καθαρή κερδοφορία μεταξύ 5 με 5,5 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για αποτελέσματα που προφανώς είναι η μέρα με τη νύχτα της Ιντερτέκ, ο τζίρος της οποίας στη χρήση του 2023 μειώθηκε στα 19 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε άνοδο στο EBITDA της σε 1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 488 χιλιάδων ευρώ.

    Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για να αλλάξει σελίδα η Ιντερτέκ.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν ζυμώσεις το τελευταίο διάστημα μεταξύ της CD Media, του οικονομικού της συμβούλου (Eurobank), αλλά και του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου του κ. Κων/νου Αμοιρίδη, να απευθύνει η πρώτη δημόσια πρόταση, με στόχο την ένταξη της CD Media στο Χρηματιστήριο.

    Ήδη, η τιμή της μετοχής κινείται σε νέα υψηλά, με πράξεις πλέον πάνω από το 1,29 ευρώ και βελτιωμένο όγκο συναλλαγών με βάση τη συναλλακτική της παρουσία με περισσότερα από 11 χιλιάδες κομμάτια.

    Η τιμή που θα πραγματοποιηθεί η δημόσια πρόταση, για την οποία πηγές στην ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών αφήνουν ανοιχτό, δηλώνοντας ότι ψάχνουν ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της CD Media, θα είναι εμφανώς ανώτερη από την τρέχουσα.

    Πάντως, πρόκειται για μία αποδοτική επένδυση, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, αφού η μέση τιμή κτήσης είναι αρκετά χαμηλότερη του 1 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    To who is who του Σπύρου Γιαμά που απέκτησε το 29% της Ιντερτέκ του Δημήτρη Κοντομηνά – Η αλλαγή έδρας, το κοινωφελές ίδρυμα και τα capital controls

    Intertech: Στη CD Media το ποσοστό του 29,36% που κατείχε η Eurobank

    Ενεργειακοί όμιλοι: Ο ανταγωνισμός για τις ΑΠΕ εκτός Ελλάδας και η… διαφορά της Mytilineos



    ΣΧΟΛΙΑ