ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυναμικά ξεκινά και αυτή την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας κέρδη 0,84% στις 728,19 μονάδες για την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης. Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα χαμηλά επίπεδα των 7,84 εκατομμυρίων ευρώ.
Με πέντε συνεδριάσεις να απομένουν μέχρι το κρίσιμο EuroWorking Group της Δευτέρας 25 Μαρτίου, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει στον τραπεζικό τομέα, με το μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει αν θα επιτευχθεί συμφωνία των Θεσμών με την ελληνική πλευρά της κυβέρνησης και των τραπεζικών διοικήσεων για το νόμο προστασίας πρώτης κατοικίας.
Προς το παρόν πάντως, ο κλαδικός δείκτης κινείται στο +2,19% και τις 597,50 μονάδες, με όλους τους τραπεζικούς τίτλους να βρίσκονται σε θετικά εδάφη και να συγκεντρώνουν το 40% περίπου του τζίρου. Στο +4,86% βρίσκεται η Πειραιώς, στο +2,75% η Eurobank, στο +2,12% η Εθνική και στο +1,73% η Alpha Bank.
Στο υπόλοιπο ταμπλό του Large Cap, με κέρδη κινούνται οι ΕΧΑΕ (+0,92%) και ΜΟΗ (+0,46%), με τις εταιρίες να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Πέραν των τραπεζικών μετοχών, ξεχωρίζει η ΔΕΗ με άνοδο +1,64%, ύστερα από την ολοκλήρωση υποβολής ενδιαφέροντος για την απόκτηση των λιγνιτικών της μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης, κατά την οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 6 εταιρίες.
Ανοδικά κινούνται επίσης οι ΟΛΠ (+0,93%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+1,52%), ΓΡΙΒ (+1,18%), ΟΠΑΠ (+1,02%), ΜΠΕΛΑ (+0,95%), ΕΕΕ (+0,56%), ΛΑΜΔΑ (+0,46%), ΦΡΛΚ (+0,40%), ΤΕΝΕΡΓ (+0,31%), ΒΙΟ (+0,16%) και ΕΛΠΕ (+0,12%).
Πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,01%), ΣΑΡ (-0,83%), ΤΙΤΚ (-0,51%), ΟΤΕ (-0,27%), ΑΡΑΙΓ (-0,25%), ΜΥΤΙΛ (-0,11%) και ΑΔΜΗΕ (-0,11%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γλυφάδα: Συνελήφθησαν τρεις άντρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Μαρία Σάκκαρη: Η τρυφερή ανάρτηση της για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – «My forever»
- Λέσβος: Σε απόλυτη οικονομική ασφυξία οι τυροκόμοι λόγω της απαγόρευσης εξαγωγής των ώριμων προϊόντων
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι στη Χίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.