• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Απόφαση «ανάσα» για τις τιμές – Ανοίγουν τις στρόφιγγες Σαουδική Αραβία-Ρωσία

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Σε συμφωνία να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους, για να μετριάσουν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές, κατέληξαν τον Σεπτέμβριο η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες και ενημέρωσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόφασή τους πριν από τη συνάντησή τους με άλλους παραγωγούς στο Αλγέρι, σύμφωνα με το Reuters.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih και ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak συμφώνησαν σε διαδοχικές συναντήσεις να αυξήσουν την παραγωγή τους από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

    «Οι Ρώσοι και οι Σαουδάραβες συμφώνησαν να ρίξουν κι άλλα βαρέλια στην αγορά, χωρίς υψηλούς τόνους, ώστε να μην φανεί ότι ενεργούν με βάση τις διαταγές του Τραμπ να αυξήσουν την παραγωγή τους», αναφέρει μια πηγή στο πρακτορείο.

    «Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας είπε στον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry, ότι η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή της εάν οι πελάτες ζητήσουν περισσότερο πετρέλαιο», δήλωσε άλλη πηγή.

    Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει τον ΟΠΕΚ για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και κάλεσε πρόσφατα τον Οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή του, ώστε να περιοριστεί η άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού». Άνοδος που οφείλεται αφενός στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και αφετέρου στη μείωση της προσφοράς από την πολύπαθη Βενεζουέλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη μεγαλύτερη αγορά χρυσού από το 1998 προχώρησε η Πολωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαουδάραβας δημοσιογράφος «εξαφανίστηκε στην Τουρκία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόβλεψη-σοκ για το πετρέλαιο: «Πιάνει» τα 100 δολάρια αρχές του 2019



    ΣΧΟΛΙΑ