• Shipping Data: Sponsored by Alpha Bulkers & Pantheon Tankers

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

    vessels value


    Το Mononews σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, θα παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πως διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης στη ναυτιλιακή αγορά σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

    Table 20170111

    Tanker

    Οι τιμές των πλοίων τύπου Suezmax έχουν υποχωρήσει ελαφρώς τόσο στα μοντέρνα όσο και στα παλαιά.

    Τα πλοία Devon (157,700 DWT, 2011, Samsung) και Eugenie (157,700 DWT, 2010, Samsung) πουλήθηκαν και τα δύο μαζί από την  Bretta Tanker Holdings στην Great Eastern Shipping. Το Devon πουλήθηκε έναντι 38,6 εκατ. δολ. ενώ η αξία του σύμφωνα με την VV διαμορφώνεται στα 39,36 εκατ. δολ. και το Eugenie πουλήθηκε στην τιμή των 36,4 εκατ. δολ. έναντι 37,07 εκατ. δολ. που είναι η αξία του σύμφωνα με το VV.

    Bulker

    Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι τιμές στα πλοία Panamax όλων των ετών κατασκευής, ενώ στα μοντέρνα Supramax οι αξίες υποχώρησαν.

    Το πλοίο BSI Cadogen (81,300 DWT, 2016, Hudong Zhonghua) πουλήθηκε στην Alpha Bulkers Shipmanagement από τη Berkeley Shipping έναντι 20,7 εκατ. δολ. έναντι 19,8 εκαρ. δολ. που ήταν η τιμή της VV.

    To Redwing (53,400 DWT, 2007, Chengxi) πουλήθηκε από την Eagle Bulk Shipping στη Nanjing King Ship Management στην τιμή των 6,2 εκατ. δολ. έναντι 7,1 5 εκατ. δολ. που είναι η τιμή αξίας της VV.

    Container

    Δεν έγιναν πωλήσεις containers αυτή την εβδομάδα, ωστόσο στα παλαιότερα πλοία της κατηγορίας υπήρξε σταθεροποίηση λόγω της αύξησης στις τιμές πώλησης για scrap.

    vessels value
     
     
    * Tι είναι οι δείκτες της VV ;
     
    Η VesselsValue προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου στη βάση δεδομένων της και υπολογίζει την αξία του με βάση τη χωρητικότητας του για κάθε έτος κατασκευής του. Στη συνέχεια, υπολογίζεται ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κλάδου. 
     
    Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι αγοραπωλησίες πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλία. 
     
     



    ΣΧΟΛΙΑ