• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε τροχιά ανόδου και πάλι το πετρέλαιο, υποχωρεί το δολάριο


    Σε τροχιά ανόδου επανήλθε την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου και η ισχυρή ζήτηση για καύσιμα στις ΗΠΑ καθώς κορυφώνονται οι μετακινήσεις του καλοκαιριού έδωσαν ώθηση στην τιμή του «μαύρου χρυσού», μετά από μια εβδομάδα διακυμάνσεων.

    Η τιμή του πετρελαίου στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασε να ενισχύεται έως και 2,4% την Παρασκευή, ακολουθώντας το ανοδικό ρεύμα στις τιμές όλων των εμπορευμάτων. Με την υποχώρηση του δολαρίου να κάνει ελκυστικότερες τις τοποθετήσεις στα commodities που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα.

    Οι τιμές σημείωσαν αύξηση μετά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τις ΗΠΑ και έδειχναν ότι καταγράφηκε μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου για έβδομη εβδομάδα στη σειρά, καθώς και ζήτηση ρεκόρ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την αργία της 4ης Ιουλίου.

    Παρόλα αυτά, το πετρέλαιο αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες σε επίπεδο επταημέρου, για πρώτη φορά από τον Μάιο, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την προσφορά στο εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι εταίροι του δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία για αύξηση της παραγωγής για τον Αύγουστο και τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

    Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το αμερικανικό αργό (WTI) για παράδοση τον Αύγουστο σημείωνε άνοδο 1,72 δολαρίων, στα 74,66 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent για παράδοση τον Σεπτέμβριο κινείτο στα 75,58 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe exchange.



    ΣΧΟΛΙΑ