• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε κλίμα «διόρθωσης» έκλεισε το ΧΑ

    κατασχέσεις


    Η σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), έκλεισε με μικρές απώλειες, ενώ η αργία σε Μ. Βρετανία και ΗΠΑ, δεν βοήθησε τη συνεδρίαση να αγγίξει υψηλούς συναλλακτικούς ρυθμούς. Ωστόσο, σε ορισμένα χαρτοφυλάκια το κλίμα ήταν αρκετά αισιόδοξο και στάθηκε ικανό να επιβραδύνει την ισχυρή παρουσία των πωλητών.

    Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 777 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 780 και 769 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 39 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,45%, στις 2.068,21 μονάδες, ενώ στο +0,81% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.017,61 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,23% στις 985,72 μονάδες.

    «Θόλωσε» περισσότερο τα νερά η σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ αναφορικά με τις βλέψεις των επενδυτών, γεγονός που προήλθε περισσότερο από την αργία των βρετανικών και αμερικανικών αγορών (Memorial Day). Κάτι τέτοιο φάνηκε κυρίως στον σημερινό τζίρο, ο οποίος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

    Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα και η ΔΕΗ σημείωσαν κέρδη 4% έκαστη, στηρίζοντας σημαντικά τον γενικό δείκτη, ενώ άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος και Jumbo. Με κέρδη 1,83% έκλεισαν οι Folli Follie, η Τιτάν έκλεισε στο +1,63%, η Ελλάκτωρ ενισχύθηκε κατά 1,41%, η Grivalia στο +1%, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και ΟΛΠ.

    Στον αντίποδα, η Πειραιώς σημείωσε απώλειες της τάξεως του 5%, ενώ διακίνησε 24,3 εκατ. τεμάχια, με την Τέρνα Ενεργειακή να κλείνει στο -3%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Alpha Bank, Εθνική, ΟΠΑΠ και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Aegean, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και Βιοχαλκο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη: Βαρδινογιάννης σε Σαββίδη. Με 30 εκατ. ευρώ παίρνεις και το MEGA και το STAR

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ιβάν Σαββίδης ανοίγει τα χαρτιά του για το Mega: Καθήκον μας η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιβάν Σαββίδης: Δριμεία επίθεση από Αλαφούζο για το Deal με το Mega



    ΣΧΟΛΙΑ