• ΑΓΟΡΕΣ

    Red alert από BofA: Έρχεται Αρμαγεδδών στις αγορές

    • NewsRoom

    O Bruce Willis απο την ταινια Armageddon


    Έρχεται Αρμαγεδδών στις αγορές σύμφωνα με την BOFA. Η μεγάλη εισροή κεφαλαίων στις αγορές στέλνει ένα ισχυρό σήμα «sell», σύμφωνα με δείκτη της Bank of America – Merrill Lynch, που έχει αποδειχθεί αξιόπιστος στο παρελθόν. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, οι εισροές κεφαλαίων σε funds που στοιχηματίζουν σε χρηματιστηριακές αγορές ανήλθαν σε 33,2 δισ. δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για ρεκόρ τόσο σε επίπεδο συνολικών εισροών όσο και για τα funds ενεργητικής διαχείρισης, στα οποία εισέρευσαν 12,2 δις. δολάρια. Την προηγούμενη εβδομάδα διατηρήθηκε η τάση εισροών στις μετοχές, με τους βασικούς δείκτες αναφοράς ανά τον κόσμο να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Ενδεικτικά, ο Dow Jones καταγράφει ήδη άνοδο 7% εντός του έτους. Ενώ οι εισροές έχουν βοηθήσει τις αγορές να κινηθούν σε νέα ρεκόρ, μπορούν επίσης να θεωρηθούν και δείκτης «εξόδου», όταν στέλνουν σινιάλα υπερβολών. Η BofAML χρησιμοποιεί έναν δείκτη «ταύρων και αρκούδων» που αξιολογεί πότε οι εισροές ή οι εκροές δείχνουν ότι οι επενδυτές κινούνται υπερβολικά γρήγορα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

    Η τρέχουσα τιμή του δείκτη, στο 7,9, είναι η πιο ισχυρή από τον Μάρτιο του 2013, όταν είχε κινηθεί σε επίπεδα άνω του 8%, στέλνοντας σήμα «sell». Ο κορυφαίος αναλυτής του οίκου Michael Hartnett δήλωσε ότι ο δείκτης «Bull & Bear» έχει στείλει 11 σινιάλα «sell» από το 2002 που ενεργοποιήθηκε και ήταν ορθός και τις 11 φορές.

    Βραχυπρόθεσμα, αυτό οδηγεί σε μια πρόβλεψη τεχνικής υποχώρησης για τον S&P 500 στις 2.686 μονάδες ως τον Μάρτιο, που θα αποτελέσει μια πτώση σχεδόν 6% (από το κλείσιμο της Τετάρτης στη Wall), δήλωσε ο Hartnett.

    Όπως επισημαίνει το CNBC, οι εισροές-ρεκόρ δεν αφορούν μόνο στις ΗΠΑ. Οι αναδυόμενες αγορές έχουν προσελκύσει φρέσκα κεφάλαια 8,1 δισ. δολαρίων, η Ευρώπη 4,6 δισ. δολάρια και η Ιαπωνία 3,4 δισ. δολάρια. Αυτό λαμβάνει χώρα καθώς το 98% των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών κινείται πάνω από τους κινητούς μέσους όρους 50 και 200 ημερών, επίσης κλασικά σημάδια υπεραγορασμένων αγορών.

    Αρμαγεδδών. Αποκάλυψη



    ΣΧΟΛΙΑ