• ΑΓΟΡΕΣ

    Προβληματισμένη η Wall Street: Τρίτη συνεχόμενη πτώση για Dow Jones και S&P 500

    • NewsRoom


    Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν στο «κόκκινο», καθώς η ανησυχία γύρω από το μέλλον των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν λέει να υποχωρήσει στη Wall Street.

    Το δημοσίευμα της Wall Street Journal μπορεί να αναπτέρωσε για λίγο τις ελπίδες των επενδυτών, καθώς σύμφωνα με αυτό ο Κινέζος επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Λιού Χε, κάλεσε τους Αμερικανούς επικεφαλής στο Πεκίνο για περαιτέρω συζητήσεις, ωστόσο το Κογκρέσο φρόντισε να περιπλέξει το ζήτημα, καθώς ενέκρινε νομοθεσία σχετικά με το Χονγκ Κονγκ. Ειδικότερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε νομοσχέδιο με στόχο την υποστήριξη των διαδηλωτών, προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναμειγνύονται στις εσωτερικές του υποθέσεις.

    Ο προβληματισμός μεγάλωσε ακόμα περισσότερο με τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστής Marco Rubio, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ πιθανότατα θα υπογράψει το νομοσχέδιο και δεν θα ασκήσει βέτο.

    Πάντως, η South China Morning Post, επικαλούμενη αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, σημείωσε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται «ένα βήμα» πριν από μια συμφωνία.

    Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη με πτώση 0,20% στις 27.765,75 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34% στις 3.104,10, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,24%, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κλείνοντας στις 8.506,21 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ