ΑΓΟΡΕΣ

Πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στοιχηματίζει 1 εκατ. δολάρια ότι το bitcoin θα σπάσει το φράγμα των $50.000!

  • NewsRoom


Στην άνοδο του bitcoin πάνω από τα 50.000 δολάρια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 στοιχηματίζει ένα hedge fund, ρισκάροντας, μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ 1 εκατ. δολάρια, δύο μόλις 24ωρα πριν από τη μεγάλη «βουτιά» που έκανε η τιμή του bitcoin, υποχωρώντας κάτω από τα 11.000 δολάρια και χάνοντας 1/3 της αξίας του μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, πίσω από το ριψοκίνδυνο αυτό στοίχημα βρίσκεται το hedge fund BlockTower Capital.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Wall Street Journal, γνωστοποιώντας τη συναλλαγή που έλαβε χώρο στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων LedgerX, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί ακόμη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αν πίσω από το στοίχημα ήταν ένα ή περισσότερα fund και να επρόκειτο για μία ή περισσότερες συναλλαγές.

Τα δικαιώματα αγοράς (call options) εκπνέουν στις 28 Δεκεμβρίου 2018 και, αν επαληθευτεί η πρόβλεψη της BlockTower Capital, το hedge fund θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει 275 bitcoins στην τιμή των 50.000 δολαρίων/νόμισμα, εφόσον το κρυπτονόμισμα έχει πιάσει αυτήν την τιμή.

Το hedge fund BlockTower ιδρύθηκε από τους Ari Paul, ο οποίος ήταν προηγουμένως στην εταιρεία trading Susquehanna, και τον Matthew Goetz, πρώην αντιπρόεδρο της Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: BlackRock Blog: Tα μαθήματα που μας δίδαξαν οι εκπλήξεις του 2017


ΣΧΟΛΙΑ