• ΑΓΟΡΕΣ

    Πώς υποδέχεται η αγορά το deal στην Ιντεάλ και την αύξηση κεφαλαίου της Aegean

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Ψήφο εμπιστοσύνης στα deals και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δίνει η αγορά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την τάση.

    Τα μάκρο και το άσχημο κλίμα στο εξωτερικό καθιστούν το Χ.Α. ιδιαίτερα ευάλωτο, παρά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα που οδήγησε τον δείκτη μέχρι τις 914 μονάδες.

    Τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην Κίνα για τη βιομηχανική παραγωγή (9,8% τον Απρίλιο από 14% τον Μάρτιο) δεν έτυχαν καλής ανάγνωσης από τους επενδυτές με αποτέλεσμα τα ασιατικά χρηματιστήρια να υποχωρήσουν σφόδρα (πάνω από 3% η Ταϊβάν) και οι αγορές της Ευρώπης που ακολούθησαν να υποχωρούν σοβαρά, τη στιγμή που οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό φουντώνουν.

    Σε ό,τι αφορά στο Χ.Α., η αγορά στρέφει τη προσοχή της σε μετοχές όπως η Ιντεάλ και η Aegean. Η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Ιντεάλ παίρνει την ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς. Η μετοχή ενισχύεται κατά 20,52%, στα 3,23 ευρώ. Με την εισαγωγή των νέων μετοχών, αφού ο συνολικός αριθμός θα ξεπερνάει τα 31,475 εκατ. τεμάχια (από 8,298 εκατ. σήμερα), η κεφαλαιοποίηση θα εκτοξευθεί πάνω από τα 102 εκατ. ευρώ, από 26,8 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

    Για δε την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,33% 12,33 που έχει ανακοινώσει ότι η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί στα 3,20 ευρώ, η μετοχή διαπραγματεύεται σήμερα 75% πάνω σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου, που σημαίνει ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι βλέπουν ήδη να καταγράφεται σημαντική υπεραξία και βεβαίως τη μετοχή να μένει στο ύψος της, παρά το discount ως προς την τιμή της αύξησης. Ακόμα και στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -1,53% 2,57 για την οποία έχει ανακοινωθεί αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ. ευρώ στα 90 λεπτά, το premium σήμερα είναι άνω του 53% σε σχέση με την τιμή της αύξησης.

    Το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες είναι κάτι που θα απασχολήσει τους συναλλασσόμενους τη δεδομένη στιγμή, αλλά προς το παρόν δεν γίνεται να μη σχολιαστεί ότι οι μετοχές παραμένουν στο «ύψος» τους.

    Κατά τα άλλα, η μετοχή της Alpha εξακολουθεί να ενισχύεται πάνω από τα 1,30 ευρώ, όπως και η Eurobank, που σημειώνει κέρδη 1,1%, στα 0,79 ευρώ.

    Θετικό πρόσημο και για τον ΟΤΕ, στα 14,85 ευρώ, επίπεδα που συνιστούν νέα υψηλά έτους.

    Από εκεί και πέρα πάνω από 2% η πτώση στην Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,01% 28,06 και πάνω από 1% σε ΟΛΠ, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο.

    Διαβάστε επίσης:

    Costamare: Στις 19 Μαΐου η έναρξη της Δημόσιας Προσφοράς του ναυτιλιακού ομολόγου -Επιβεβαίωση mononews

    Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    Χρηματιστήριο: Ώθηση λόγω MSCI



    ΣΧΟΛΙΑ